Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Türkiye Akıl ve Zekâ Oyunları" İl Finalleri, 29-30 Nisan 2025 tarihlerinde Balıkesir Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi. Turnuvaya, il genelindeki 20 ilçeden toplam 200 öğrenci katıldı.
İlkokul kategorisinde Motif, Pentago, Equilibrio, Abluka ve Küre; ortaokul kategorisinde ise Mangala, Abluka, Pentago, Kulami ve Küre oyunlarında yarışan öğrenciler, akıl yürütme, problem çözme ve strateji geliştirme becerilerini sergilediler. Turnuva süresince 66 gönüllü hakem ve 121 danışman öğretmen görev aldı.
Yarışmalar sonucunda, her kategoride dereceye giren toplam 10 öğrenci, 23-25 Mayıs 2025 tarihlerinde Kars'ta düzenlenecek olan "Türkiye Akıl ve Zekâ Oyunları" finallerinde Balıkesir'i temsil etmeye hak kazandı.
İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir yaptığı açıklamada;" İlimizde düzenlenen Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvasına katılan tüm öğrencileri tebrik ederken, Kars'ta düzenlenecek finallerde yarışacak öğrencilere başarılar dilerim."dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: