Kentte ilk kez çocuk yaş grubunda uygulanan yöntemle hasta, açık cerrahiye gerek kalmadan sağlığına kavuştu.
Ani bilinç kaybı şikâyetiyle hastaneye başvuran Devran Fırat isimli hastada yapılan tetkikler sonucunda beyin kanaması saptandı. İleri görüntüleme işlemlerinde, çocukluk çağında nadir görülen beyin damar anevrizması tespit edildi. Bunun üzerine Op. Dr. Mert Nazik, Doç. Dr. Özcan Kocatürk ve Op. Dr. Yaser Özgündüz’den oluşan ekip, anjio yöntemiyle kanamaya neden olan anevrizmayı kapatarak başarılı bir müdahaleye imza attı.

Yaklaşık beş yıldır 300’ün üzerinde erişkin hastada beyin damar anevrizması tedavisi gerçekleştirilen hastanenin İnme Merkezi’nde, söz konusu yöntem ilk kez çocuk yaş grubunda uygulandı. Minimal invaziv teknikle gerçekleştirilen işlem sayesinde hasta, açık cerrahi girişime ihtiyaç duyulmadan tedavi edildi.
Tedavi sürecinin ardından herhangi bir nörolojik sorun gözlenmeyen hasta, sağlıklı şekilde taburcu edildi. Hastane yönetimi, sürece katkı sunan beyin ve sinir cerrahisi ekibi ile çocuk hastalıkları ana dal ve yan dal uzmanlarına teşekkür etti.
Yorumlar
Kalan Karakter: