Balıkesir’de ‘Yakın Kart’ dönemini başlatan ve dar gelirli vatandaşların yanında olan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, askere gidecek gençlere 5 bin TL destek sağlıyor. Askere gidecek gençler bu destekten yararlanmak için 1 Temmuz’a kadar başvuru yapabilecek.
Halkçı belediyecilik anlayışıyla toplumun her kesimine yönelik hizmet üreten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, askere gidecek gençlere 5 bin TL destek veriyor. Seçim vaatlerini tek tek gerçekleştiren Başkan Akın, temel askerlik görevini 6 ay yapacak gençlerin maddi yükünü hafifletiyor. Askere gidecek gençler, 1 Temmuz 2025 tarihine kadar 444 40 10 numaralı Yakın Çözüm Çağrı Merkezi üzerinden başvuru yapabilecek.
SOSYAL İNCELEME YAPILACAK
Destekten faydalanmak isteyen gençlerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ve Balıkesir’de ikamet etmesi gerekiyor. 1 Temmuz’a kadar yapılacak başvurularda asker adaylarının ihtiyaç sahibi olması ve 6 ay temel askerlik görevini yapacak olması gerekiyor. Başvurular sırasında askerlik sevk belgesinin ibraz edilmesi şartı da aranıyor.
BAŞKAN AKIN GENÇLERİN VE
AİLELERİN YÜKÜNÜ HAFİFLETİYOR
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen proje kapsamında başvurular müracaat sahibinin gelir durumu ve sosyal destek ihtiyacına göre değerlendirilecek. Gerekli evrak kontrolü ve sosyal incelemenin ardından uygun bulunan kişilere 5 bin TL tutarındaki maddi destek IBAN numarası üzerinden hesaplara yatırılacak. Başkan Akın, bu sosyal destekle hem gençlerin hem de ailelerin yükünü hafifletiyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: