BBP GENEL BAŞKAN YARDIMCISINDAN ŞOK İDDİA; “TÜRKİYE SURİYE’YE BUGÜN YARIN GİRECEK”
Kendisini, yaklaşık 30 yıldır sürekli gelip gittiği Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin fahri hemşehrisi olarak kabul eden Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, Irak ve Suriye’deki son günlerdeki sıcak gelişmeler hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
İHA muhabirine, Türk Ordusunun bugün yarın Suriye topraklarına girmek için son hazırlıklarını yaptığını iddia eden Gürhan, Suriye’ye yapılacak askeri harekâtın Türkiye’ye herhangi menfaat kazandırmayacağını sadece ‘birileri istiyor diye’ yapılmasını doğru bulmadıklarını belirterek, Türk askerinin Suriye topraklarına girmesi halinde karşısında İran askerlerini bulabilme olasılığının olduğunu bunun da bölgedeki sonuçlarının oldukça vahim sonuçlar doğurabileceğinden endişe ettiklerini kaydetti.
BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, Irak’taki Siyasi Gelişmeler Işığında, Türkmeneli’nin Geleceği ile ilgili düzenlenen ve konuşmacı olarak katıldığı konferansta Irak Türkleri ya da Irak Türkmenleri, Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra Osmanlı Devleti’nden ayrılmış Irak adı ile kurulan devletin vatandaşları olarak varlıklarını sürdürmeye çalıştığını hatırlattı.
Türkmenler’in sadece Irak’ta değil, Anadolu’dan Kafkasya’ya, Balkanlar’dan Suriye ve Filistin’e kadar birçok coğrafyaya yayıldığını kaydeden Gürhan, Irak Türkleri, Emevi veya Abbasi devletlerinin paralı askerleri olarak bölgeye yerleşmişlerdir. Zaten bölgede var olan ana unsurlardan biridir. En az Araplar kadar bu bölgenin en eski sakinlerinden birisidir. Türkler Irak bölgesinde sonradan olduğu gibi önceden de bir devlet geleneğine sahiptir. Bu topluluk bölgede kurulan her devletin içinde şu veya bu şekilde yer almıştır. Irak Türkleri binlerce yıldır kültürü, ekonomisi, siyasi yapısı ve medeniyetler içerisinde yer almış topluluktur. Gelecekte de Irak için önemli bir zenginlik olacaktır. Ama bugün arazilerine el konulmuş, devlet içerisinde yer verilmeyen Türkmenler, Kerkük’te yaşlı, genç, çoluk-çocuk ve kadın gözlerini Türkiye’ye dikmiş, büyük umutlar bekliyorlar. Büyük Birlik Partisi’nin varoluş sebeplerinden birisi de Osmanlı bakiyesi olan topraklarda duyarlı olmasıdır.
Buradan Türkmen Siyasi partilerine, sivil toplum örgüt ve kuruluşlarına sesleniyorum: Kendi tarihinize sahip çıkın. Sizler Irak’taki halklar kadar eski ve asıl unsursunuz. Siz sahip çıkmazsanız boşluk başkaları tarafından doldurulur. Tarih bunlara şahittir. Partimiz ve Şehit Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu, Türk-İslam coğrafyasındaki durumları yakından görüp incelediler. Türk-İslam coğrafyasından gelen insanlar ile görüşüp, istişareler yaptılar. Türk-İslam coğrafyasında yaşayan insanlar Büyük bir birliğin özlemini çekmekteler ve Türkiye’yi bir ağabey olarak görmektedirler. Bu coğrafyadaki insanlar makûs bir talihle karşı karşıyalar. Türk-İslam coğrafyasındaki bu yerler adeta mazlum milletlerin kader alanı. Bunun değişmesi bizim öncelikli hedeflerimizden birisidir. Maalesef bugün en çok sömürülen, en çok arazilerine el konulan, her türlü hak ve hürriyetlerine tahditler konulan bizim insanlarımızdır.
Bu elim durumlar, Orta Asya’da, Doğu Türkistan’da, Kırım’da, Balkanlarda uzun süredir açık ve net bir şekilde yaşanmaya devam ediyor. Bunun ortadan kalkması ancak ve ancak güçlü ve önder bir Türkiye olmasından geçiyor” dedi.
“BÖLGEDE GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İSTENMİYOR”
Birilerinin bölgede eli güçlü bir Türkiye istemediğinin altını çizen BBP Genel Başkan Yardımcısı Gürhan, “Türk-İslam coğrafyasında Türkiye’ye karşı büyük ümitler besleyen ninelerin, dedelerin, gardaşların yüzü Büyük Türkiye ile gülecektir. Türkiye’nin öncelikle içindeki bu ayak bağlarından, prangalarından kurtarılması gerekiyor. Bütün bunları bildikleri için maalesef Türkiye’yi rahat bırakmıyorlar. Yani içeriden, dışarıdan büyük bir baskı altında tutuyorlar. Ama inşallah el birliği ile bundan kurtulacağız, biz buna inanıyoruz.
O gün gelecek Türk Birliği kurulacak ve bu coğrafyadaki mazlum milletlerin derdine de çare bulunacak. Biz bunu derken asla emperyalist bir ruhla bize yapılanı, yapalım gibi bir niyetimiz de yok, bir düşüncemiz de yok. Sadece ifade ettiğimiz şu ki; bu coğrafyanın asıl sahipleri soydaşlarımızdır. Onlar için dileğimiz kendi vatanlarında, kendi topraklarında özgürce, bütün haklarını kazanmış olarak güvenli bir şekilde yaşamalarıdır. Bunun sağlanmasıdır, bunu sağlamamızdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı da buna bağlıdır. Yani Kerkük ve Musul düşerse, Kıbrıs düşerse, Balkanlar’daki bir takım yapılanmalar olmazsa, oradaki bağımsız Türk devletleri ayakta durmazsa, Kırım olmazsa, Orta Asya’daki gardaşlarımız, devletlerimiz bağımsız olmazsa Türkiye düşer. Biz bunu biliyoruz. Onun için de hep birlikte inşallah el birliğiyle bu yolda yürüyeceğiz ve başaracağız. Her zaman dile getirdiğimiz gibi hayalimiz ‘Adriyatik’ten Çin Seddi’ne kadar kaynaşmış Türk-İslam Birliği’dir” ifadelerini kullandı.
“TÜRK ORDUSU SURİYE TOPRAKLARINA GİRMEK ÜZERE EMİR BEKLİYOR”
Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan muhabirimize yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Esat yönetimine süre verdiğini ve bu sürenin dolmak üzere olduğunu belirterek, Türk Ordusunun Suriye’ye girmek için tüm hazırlıklarını tamamladığını ve bugün yarın Suriye toprakların gireceğini savundu.
Türkiye’nin Suriye’ye girme konusunda herhangi bir çıkarı olmaksızın girmesi halinde bunun büyük bir hata olacağını kaydeden Ahmet Gürhan, “Türkiye’nin Suriye’ye girmesinden elde edeceği siyasi ya da ekonomik bir çıkar yoktur. Ama bugün tüm hazırlıklar tamamlanmış ve ordumuz Suriye’ye girmek için hazırlıklarını tamamlamıştır. Hükümet bunu sadece ‘birileri istiyor’ diye yapmaktadır. Oysa bu harekât bize göre doğru sonuçlar vermeyecektir. Bize göre Türk Ordusu Suriye’ye girdiği anda karşısında Suriye askerlerinin yanı sıra ABD’ye kafa tutan İran’ın da askerlerini bulacaktır. Bu durum zaten kaynayan bölgede geri dönüşü mümkün olmayan sonuçlar doğurabilecektir. Ak Parti iktidarı yol yakınken, sadece birilerinin emir erliğini yaparak ülkeyi büyük bir kaosa sürükleyebilecek bu yanlıştan mutlaka vazgeçmelidir” diye konuştu.
“BİRİLERİ İSTİYOR DİYE BU KARAR ALINDI”
AK Parti iktidarının Suriye’ye yapılacak askeri harekatla bu ülkede yaşayan Türkmenlerin haklarını mı almak gibi bir niyetinin olmadığı söyleyen BBP Genel Başkan Yardımcısı Gürhan, “Hükümetin, çoğunluğu Humus’ta yaşayan Suriye’deki yaklaşık 2 milyon Türkmen’in uğradığı zulmün önüne geçmek istediği için değil, sadece birileri istediği için bu kararı aldığına inanıyoruz. Eğer hükümet gerçekten Suriye’deki Türkmenlerin uğradığı zulme ‘dur’ diyebilmek için bu harekatı yapacağına bizi ikna edebilirse, bizde bu harekatı destekleriz. Çünkü, bugün Beşer Esat ve askeri çeteleri tarafından 11 aydır Türkmenlere yönelik katliamlar yapılmaktadır. Gözü dönmüş caniler herhangi bir insani ve ahlaki kural tanımamaktadır. Bütün insani değerleri çiğnemektedirler. Esat rejiminin asıl amacı Türkmenleri silmektir. Yine söylüyorum Ak Parti Hükümeti birileri istiyor diye bu harekat kararını aldıysa bu çok büyük bir yanlıştır. Ama gerçekten Türkmenlerin hakkını korumaksa bu konuda bizi de ikna etsin. Suriye’ye yönelik yapılacak askeri harekatı bizde destekleyelim” diye konuştu.
BBP GENEL BAŞKAN YARDIMCISINDAN ŞOK İDDİA;
“TÜRKİYE SURİYE’YE BUGÜN YARIN GİRECEK”
Yayınlanma :
27.02.2012 22:37
Güncelleme :
27.02.2012 22:37


Haberimiz ile ilgili ayrıntılı fotoğraflara aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz:
- Facebook: Körfezde Haber
- Facebook: Balıkesir Körfezde Haber
- Facebook Grubu: Körfezde Haber
- Twitter: Körfezde Haber
- Instagram: Körfezde Haber
- Facebook: Körfezde Haber Ajansı
- YouTube: Körfezde Haber TR
Balıkesir'in haberde buluştuğu ortak nokta.
Körfezde Haber - Balıkesir'in En Çok Okunan Tek Haber Sitesi
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: