Ülke genelindeki sağlık sektörü çalışanları 19–20 Nisan tarihlerinde genel greve giderek hükümetin sağlıkta dönüşüm programlarına karşı eylem yapmaya hazırlanırken, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde kısa adı SES olan Sağlık Emekçileri Sendikası temsilcileri, Devlet Hastanesi poliklinikleri girişinde açtıkları stantla greve neden gitmek zorunda kaldıklarını halka anlatmaya çalışıyor.
SES Balıkesir Yönetim Kurulu Üyesi Birsen Seyhan’ın öncülüğünde kurulan stantta, kesinlikle hastaları mağdur etmek ya da vatandaşları zor durumda bırakmak gibi bir düşünceyi taşımadıklarını vurgulayan SES temsilcileri, AK Parti’nin sağlık sektörü içerisinde hayata geçirmeye çalıştığı sağlıkta dönüşüm programının kendileri kadar vatandaşları da mağdur etmemesi için greve gideceklerinin altını çiziyorlar.
Halkın sağlık hakkını ve kendi taleplerini daha güçlü haykırabilmek için ülke genelinde ki 10 sivil toplum kuruluşunun genel grev için bir araya geldiğini kaydeden SES Balıkesir Yönetim Kurulu üyesi Birsen Seyhan, “Halkımız için taleplerimiz çok somut ve net; her vatandaşımızın onuruyla çalışacağı, herkesin bir işinin olacağı, işsizlik tehdidi olmayan, güvenceli çalışma yaşamı istiyoruz. Taşeronlaşma, sözleşmeli çalışma gibi güvencesiz çalışma biçimlerini reddediyoruz. Tüm vatandaşlarımız için kendisine ve çocuklarına insanca yaşam koşulları sağlayacak bir güvenceli gelir talep ediyoruz. İstiyoruz ki bugün emeğiyle üretenler emekli olabilsinler, yaşlandıklarında kimseye muhtaç olmadan yaşayabilsinler. Tüm vatandaşlarımızın katkı, katılım payı ödemeden erişebilecekleri, ilave ücret ödemelerini gerektirmeyen bir eşit, ücretsiz, nitelikli sağlık hizmeti sunmak istiyoruz. Ne yazık ki işi olmayan, aşı olmayan, sağlıklı koşullarda barınamayan insanlar sürekli hastalanırlar ve biz çaresiz kalırız. Bizler sağlıklı yaşamın ön şartı olan herkese güvenceli iş, güvenceli gelir yanı sıra sağlık hizmetine ulaşmanın önündeki bütün engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Biz halkımıza daha iyi ve nitelikli sağlık hizmeti sunmak istiyoruz” diye konuştu.
BEYAZ MELEKLER GREV ÖNCESİ AYVALIK’TAN HALKA SESLENDİ
Yayınlanma :
15.04.2011 22:35
Güncelleme :
15.04.2011 22:35


Haberimiz ile ilgili ayrıntılı fotoğraflara aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz:
- Facebook: Körfezde Haber
- Facebook: Balıkesir Körfezde Haber
- Facebook Grubu: Körfezde Haber
- Twitter: Körfezde Haber
- Instagram: Körfezde Haber
- Facebook: Körfezde Haber Ajansı
- YouTube: Körfezde Haber TR
Balıkesir'in haberde buluştuğu ortak nokta.
Körfezde Haber - Balıkesir'in En Çok Okunan Tek Haber Sitesi
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: