Burhaniye de fabrikatör börekçinin işyeri etkinlik merkezi oldu

Burhaniye de fabrikatör börekçinin işyeri etkinlik merkezi oldu

Burhaniye ilçesinde, çırçır fabrikası sahibi Ali Hamamcıoğlu, işleri bozulunca İskele Mahallesin de konuşlandırdığı minibüste çiğ börek yaparak geçimini sağlamaya başladı. Hamamcıoğlu'nun yıllar önce Tatarlardan öğrendiği tarife göre yaptığı çiğ börekler yok satarken, işyeri de çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapmaya başladı. Eski iş adamı "İçerisine sevgimizi katmamız yeterli oluyor" dedi. Burhaniye'de zengin bir iş adamıyken işleri bozulan 67 yaşındaki Ali Hamamcıoğlu, bir süre değişik işler yaptıktan sonra Tataristan'a ihracat yaptığı dönemde oranın yerel halkından öğrendiği çiğ böreği yapmaya karar verdi. 5 yıl önce, iskele meydanında konuşlandırdığı minibüste hazırladığı çiğ börekleri satan Hamamcıoğlu, daha sonra aynı yerde mütevazi bir lokanta kurarken, işini severek yaptığını söyledi. Hamamcıoğlu’nun mekanı, çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapmaya başladı. Mekanda kadınlar gün yaparken, yaş günü partileri ve imza günleri de yapılmaya başlandı. Önceki günde Burhaniyeli yazar  Belgin Sandıkçıoğlu Hancıoğlu ile Arzu Armağan Akkanatlı imza günü düzenlendi.

RÖP.BELGİN SANDIKCIOĞLU HANCIOĞLU(1.51)”Bu gün hemşerilerimizle beraber dostlarımız, arkadaşlarımızla beraber Ali Hamamcıoğlu’nun mekanında buluştuk. Güzel sohbetlerimizi yaptık.  Kitaplarımızı Arzu Armağan Akkanatlı yazar arkadaşımızla kitaplarımızı imzaladık. Lezzetli yemeklerimizi yedik. Alinin elinden. Güzel bir vakit geçirdik. Katılımcılarla Ali’ye de çok teşekkür ediyorum”

RÖP. ARZU ARMAĞAN AKKANATLI( 2.18)” Bu gün burada olmak benim için büyük bir mutluluk. Doğduğum büyüdüğüm Burhaniye de Burhaniye’deki güzel abilerimle ablalarımla, sevdiklerimizle çok güzel bir gün geçiriyoruz. Ali Hamamcıoğlu İskele çiğ börek mantı evinde onun eşsiz lezzetleriyle kitaplarımızı sevdiklerimizle buluşturduk. Bizim için  ok anlamlı. Çünkü artık  çok fazla kalmadı eski ahbap tanıdık. Onlarla şimdi burada bir arada olmak bizi ayrıca çok mutlu etti. Belgin ablayla birlikte burada kitap imzalamak benim için ayrıca bir onur”

RÖP.ALİ HAMAMCIOĞLU(2.56)” 5 yıldır bu mekanda çiğ börek işiyle uğraşıyorum. Aynı zamanda mantımız da var. Mantıda yapıyorum. İşte sağ olsun memleketimin insanları bana sahip çıktılar. Bende  elimden geldiği kadar bu bizim Orta Asya yemeklerini dostlarımıza arkadaşlarımıza tattırmaya çalışıyorum. Burada sevgi değer dostlarım burada işte yaş günü partileri, ayrıca bayanlar gün yapıyorlar. Ayrıca yazar kardeşlerimiz gelip kitaplarını imzalıyorlar. Bu da bizim için ayrı renk. Ayrı bir hava oluyor. İşte, eşle dostla bir arada yuvarlanıp gidiyoruz. Gösterilen ilgiden çok memnunun. Aynı zamanda daha iyisini daha kalitelisini en iyisini yapmaya çalışıyorum. Sevgi değer dostlarımız arkadaşlarıma minnet duyuyorum”

GÖRÜNTÜ. Minibüste iğ börek hazırlanması. Konuklar. Kitap imzalanması. Detay görüntüleri. Belgin Sandıkçıoğlu Hancıoğlu ile röp. Arzu Armağan Akkanatlı ile röp. Ali Hamamcıoğlu ile röp.

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160