BURHANİYE’NİN TARİHİ DOKUSUNU SANATLA ANLATIYORLAR

BURHANİYE’NİN TARİHİ DOKUSUNU SANATLA ANLATIYORLAR

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Zeytin Fotoğraf Derneği üyesi Ertaç Er ve Tolga Özmen’in çektikleri eski ev fotoğrafları Belediye önünde sergilendi. Burhaniye’nin Tarihi Ookusu konulu fotoğraf sergisinin açılışı Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova tarafından yapıldı.
Burhaniye Belediyesi giriş kapısının bulunduğu alanda açılan ve Burhaniye’nin 21 tane tarihi yapısının yer aldığı fotoğrafların bulunduğu sergi bir hayli ilgi gördü. Merkezi Burhaniye’de bulunan Zeytin Fotoğraf Derneği (ZEYFOD) ilçenin tarihi dokusu olan binalarının bulunduğu yerleri gezme, görme fırsatı bulamayan yerli ve yabancı turistlere Burhaniye’yi en iyi şekilde göstermek ve tanıtmak için kolları sıvadı. 21 tane fotoğrafın bulunduğu, Burhaniye’nin tarihi evlerini ve yapılarını konu alan fotoğraf sergisi, Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova’nın talebi doğrultusunda yeni belediye hizmet binası önünde sergilenmeye başlandı.
Açılış sırasında konuşan Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova “ZEYFOD Burhaniye’nin kültür ve sanat yaşamına büyük katkılar sunacaktır diye düşünüyorum. Bunun içinde kolları sıvadığına inanıyorum. Burada sergilenen fotoğraflar bizim alışık olmadığımız bir tarzda hazırlanmış. Binalar fotoğraflandıktan sonra kadraja giren kablolar ve diğer görüntülerden arındırılmış ve büyük emekler verilerek hazırlanmış fotoğraflar bunlar. Ben de basın birimi sorumlumuz Hakan Sataroğlu’ndan şu anda önünde bulunduğumuz yeni belediye binamızın temelinden son haline kadar geçer süredeki tüm aşamalarını yer alan bir sergiyi burada açmasını istedim. Kısa zamanda beledi binamızın nasıl ve ne kadar zamanda yapıldığını gösteren bir sergiyi Burhaniye Belediyesi olarak sizlerle buluşturacağız” dedi.
Belediye binası girişindeki sergi 10 gün boyunca gezilebilecek

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2012, 00:59
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER