Burhaniye’de Kültür Dolabı Kitap Okuyanların Sayısını Artıracak

Burhaniye’de Kültür Dolabı Kitap Okuyanların Sayısını Artıracak

  Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi(BUBFA)  öğrencilerinin takım çalışması dersi çerçevesinde hazırladığı Kültür Dolabı projesi hayata geçti. Turizm İşletmeciliği Bölümü 3.Sınıf öğrencilerinden oluşan 6 kişilik ekip Dekan Prof.Dr.Mehmet Oğuzhan İlban’ın öncülüğünde hazırladıkları proje de  İskele Mahallesinde yürüyüş yoluna  Kültür Dolabı kondu.  

  Balıkesir Üniversitesine bağlı Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesinde her gün yeni bir proje hayata geçerken,  okuma alışkanlığının geliştirilmesi içinde Kültür Dolabı projesi geliştirildi. Turizm İşletmeciliği 3.Sınıf öğrencilerinin “Kitabına sahip çık. Geleceğin onda saklı” sloganı ile başlattığı proje ilgi gördü. İskele mahallesinde konan dolapta yer alan kitaplar  kısa sürede tükendi.  Projeyi hazırlayan öğrencilere Burhaniye Belediyesi  ve esnaflarda destek oldu.  Üniversitelileri ziyaret eden Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, öğrencileri tebrik ederken, dolapların sayısının artırılacağını söyledi.

Projede görev alan öğrencileri kutlayan Dekan Prof.Dr.Mehmet Oğuzhan İlban, “Öğrencilerimizle birlikte çok sayıda proje hazırladık. Bunlardan biri de Kültür Dolabı projesi. Burhaniye Işıklar şehri olarak geçiyor Bu anlamda ilçe halkının projelere sahip çıkacağına inanıyorum Öğrencilerimiz özellikle  Ören, İskele, Bahçelievler ve Öğretmenler Mahallesinde projeler yaptılar.  Burada olan kitapları okuyan vatandaşlar evlerine de götürebilirler. Evlerindeki fazla kitapları da buraya getirebilirler Halkımızın bundan mutlu olacağına inanıyorum.  Öğrencilerimizde böyle bir projenin içinde bulunmaktan  son derece  mutlu oldular. Hepsini kutluyorum” dedi. Projede yer almaktan mutlu olduğunu anlatan Süleyman Öz, “Bu gün Oğuzhan hocamın takım çalışması dersinde Kültür Dolabı projesini gerçekleştirdik . Projemizin amacı Burhaniye halkına ve  ilçeye gelen turistlerin  daha fazla bilgilenmesi ve kültürlerinin artması adına bu dolabı yaptık. Bize katkı sunan  Belediye Başkanımız Ali Kemal Deveciler ile  Dekanımız Prof.Dr.Mehmet Oğuzhan İlban’a teşekkür ederiz. Burada sloganımız “Al götür, oku getir” oldu. Güzel bir projeye imza attığımız için mutluyuz” dedi. Elif Beyza Kara ise, “Takım çalışması dersi çerçevesinde bu gün bu projemizi yaptık. Projedeki amacımız, ihsanların boş zamanlarında kitap okuyarak güzel vakit geçirmelerini sağlamaktır. Kültür dolabının içinde daha çok Burhaniye’yi  tanıtan kitaplar olacak. Umarım projelerimiz devam eder” dedi.

(Sefer Talay)

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160