Futbol Terörüne Artık Son Verilmesini İstiyoruz

Futbol Terörüne Artık Son Verilmesini İstiyoruz

Geçtiğimiz hafta sonu oynanan ve Körfez Eğitim ve Gelişiim spor-Yenimahalle müsabakasında maç sonu çıkan olaylar nedeniyle Körfez Eğitim ve Gelişim spor kulüp avukatı Ruhat Ergül bir basın açıklaması yaptı. Bundan iki yıl öncede aynı sahada karşılaştığımız ve yine şiddete maruz kaldığımız Yenimahalle spor ile bu kez süper amatör ligde senaryosu önceden yazılmış karşılaşma sonrası yine şiddete maruz kaldık diyen kulüp avukatı Ruhat Ergül, bu işin peşini bırakmayacağız. Dedi. Ergül yaptığı açıklama şöyle konuştu. Öncelikle Cumhuriyetin 100. Yılını coşkuyla kutlarken birazdan değineceğimiz konularda açıklama yapmaktan hicap duyuyoruz. Zira birlik beraberliğimizi sağlayabilecek en önemli alan olan sporun birleştirici gücünü “Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim” şiarıyla kendine paye edinen kulübümüzün gerek futbol bürokrasisi, gerek bölgesel lobiler, gerekse sivil toplumun tüm unsurları tarafından yapayalnız bırakıldığını 28.10.2023 tarihinde Ayvalık Yeni Mahalle Spor deplasman müsabakamız da bir kez daha görmüş bulunmaktayız. Zira 09.01.2022 tarihli aynı rakiple oynadığımız 1. Amatör küme karşılaşmasında da 28 Ekimdeki senaryonun aynısı servis edilmiştir. Anılan karşılaşmaların 2’sinde de senaryonun görünürdeki müsebbibi hakem kisvesi altına girmiş 28303 lisans numaralı Mehmet GÜMÜŞBAŞ adlı tescilli provokatör rol almıştır. Provokasyon filminin 2. Serisi olan 28.10.2023 tarihli filmde hakemcilik oynayan Mehmet GÜMÜŞBAŞ, maç gidişatında filmin yıldızlarından olan rakip Yeni Mahalle Spor futbolcularının ve birkaç yöneticisinin de etkisinde kalarak provokasyonda üzerine düşen görevi hakkıyla yerine getirmiştir. Özellikle futbolcularımızdan Kudret İleri ve Kartal Öztaşkın’ın olaylarda hiçbir fiiliyatı olmamasına hatta olayları yatıştırmak istemelerine rağmen maç sonunda vermiş olduğu direk kırmızı kartlarla artniyetin zirvesinde olduğunu defaatle göstermiştir. Yine maç sonunda adeta futbol terörünün odağı haline gelen takip takımın futbolcuları ve birkaç yönetici, futbolcularımızı öldürme maksatlı şiddet sarmalında boğmuştur. Yalnız ne yazık ki olayın Ayvalık Emniyet güçlerince başından sonuna kadar tüm çıplaklığıyla kameraya alındığı ve ilgili kayıtların emniyette olduğu aşikar olmasına rağmen müsabaka provokatörü Mehmet GÜMÜŞBAŞ, bunun tam aksine futbolcularımızı da cezayla tecziye etmiştir. Hatta maç içerisinde kalecimiz Barbaros ve oyuncumu Kudret’e hitaben “Sakın sesinizi çıkartmayın yoksa bizi burada s….kerler” gibi görünürde korku ancak planlılık arz eden söylemlerle sistematik sindirme politikası devam ettirilmiştir.

Olayların verdiği elemle anlatabildiğimiz kadarıyla kelimelere döktük. 09.01.2022 tarihli müsabakanın provokatörü Mehmet GÜMÜŞBAŞ’ın 28.10.2023 tarihli müsabakaya da atanmış olması, Mehmet GÜMÜŞBAŞ denen provokatörün sadece piyon olduğunu ve arkasında başka kişiler ve yapılanmalar olduğunu gözler önüne sermektedir. Gelinen noktada kulübümüze yönelik sistematik bir şekilde işletilmeye çalışılan sindirme ve yıldırma politikasında sadece rakip kulüp ve futbolcularının değil, bunların yanında Balıkesir futbol bürokrasisi ve sivil toplumunun da üç maymunu oynayarak adeta aktif ve pasif destek sunduğu izaha gerek olmayan bir durumdur. Bu konuda herkes ayağını denk alsın bile demiyoruz, zira vicdani ve şerefi olan her ilgili bu feryadımıza kulak verecektir. Diyerek sözlerine son verdi.

Bizim umutlarımız var, biz Burhaniye özelinde spor dostluk ve kardeşliktir diyerek nice gencin Umudu olduğumuzu biliyoruz. Varsın bize taşla tankla topla gelsinler, biz her zaman onlara çiçek atmaya devam edeceğiz.

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2023, 12:41

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER