“Körfezin İncisi Burhaniye” 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

“Körfezin İncisi Burhaniye” 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

Burhaniye Belediyesi ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) tarafından ortak olarak düzenlenen “Körfezin İncisi Burhaniye” 1.Ulusal Fotoğraf Yarışması sonuçlandı.

Burhaniye Belediyesi’nin sanata, sanatçıya destekleri ve vatandaşları bir araya getiren kültürel faaliyetleri devam ediyor. Bu yıl ilk defa düzenlenen Körfezin İncisi Burhaniye fotoğraf yarışması sonuçlandı. Yarışmada birinciliği Kocaeli’den katılan Murat Ibranoğlu, ikinciliği Bursa’dan Serdar Kıran, üçüncülüğü Balıkesir’den Nesrin Saltık kazandı. Yarışmada mansiyon ödüllerini ise İzmir’den Şeref Baykal ve İstanbul’dan Ekrem Kalkan kazanırken Burhaniye Belediyesi Özel Ödülü’nü ise Bursa’dan Şevki Karaca kazandı.

Türkiye’den 155 kişinin yaklaşık 600 fotoğraf ile yoğun bir katılım sağladığı “Körfezin İncisi Burhaniye” 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması’nın jürisi, aralarında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Fotoğraf Bölüm Başkanı Emre İKİZLER, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden Prof Dr. Osman ÜRPER ve Küratör Merih Akoğlu’nun da bulunduğu uzman akademisyenlerin katılımı ile oluşturuldu.

Yarışmacıların fotoğraflarının seçim aşamasında yapılan puanlama sisteminde ilk olarak önce teknik şartlara uygun olmayan fotoğraflar elendi. Ardından fotoğraf sahiplerinin isimleri gözükmeden online puanlamaya tabii tutuldular. Son olaraksa seçici kurul toplanarak yine yarışmacıların isimlerinin gözükmediği fotoğraflarda puanlama sistemi yaparak kazananlar belirlendi.

12 Aralık 2023 ‘de kapanan sistemin ardından yapılan toplantıda ek olarak 30 fotoğrafta sergilemeye değer bulundu. Burhaniye Belediyesi ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun ortak olarak düzenlemiş olduğu 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması ödül töreni Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali kapsamında yapılacak olup, dereceye giren fotoğrafların sergisi de festivalde yer alacak.


https://sonuc.tfsfonayliyarismalar.org/tr/yarisma-sonuc/sonuc/koerfez-in-incisi-burhaniye-1-inci-ulusal-fotograf-yarismasi-tr?fbclid=IwAR1MlJ3IuPFlTRTCFsKHacE0vRm32a94JgJCwkH82vAgCHqufX5alPIFaP0

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2023, 15:35

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER