Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Kadın Danışma Merkezi öncülüğünde bir araya gelen kadınlar, ilçede mayıs ayında Mutlu Y. tarafından annesi ve kız kardeşinin öldürülmesiyle meydana gelen çifte kadın cinayetini protesto etti.
Kınama mitinginde, ellerinde dövizlerle kadın cinayetlerine tepki gösteren kadınlar, ülkesini savunan kadının kendi bedenini savunamayacağının dayatılmasına tepki gösterdi. Cumhuriyet Meydanı’ndaki kadınların eylemine, Belediye Başkanı Fikret Akova, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda erkek de destek verdi. Burhaniye Kadın Danışma Merkezi Sorumlusu Esma Çevik tarafından seslendirilen basın açıklamasında, “Son yıllarda ülkemizin pek çok yerinde olduğu gibi, Burhaniye’mizde de iki kadın cinayete kurban gitti. Birçok cinayette olduğu gibi, bu cinayetler de namus maskesi ile işlendi. Çocuklara tecavüz edenlerin hafif cezalarla kurtulduğu, karakolda tecavüze uğrayan kadının adı açık açık yazıldığı halde, tecavüzcüsünün adının saklandığı ülkemizde, iki kadın daha namus adına öldürüldü. Onlarca kişi tarafından küçücük çocuklara tecavüz edenlere 'çocuklar istediği için birlikte oldu' diyerek ceza indirimi uygulayan zihniyet, bu kadınlar kendilerine dayatılanı istemedikleri için onlara bu ölümü hak gördü. Zihniyet diyorum. Çünkü bizim için önemli olan kadını öldüren el değil, o ele o hakkı veren zihniyettir. Bir süredir sistemli olarak, ülkenin geleceğini değiştirmek isteyenler, kadına sormadan, kadın adına kararlar almaya başladılar. Kadına kaç çocuk istediğini sormadan kaç çocuk doğurması gerektiğini söyler oldular. Son olarak, ilçemizde işlenen bu iki cinayet üzerinden tüm kadın cinayetlerini, bu cinayetleri işleyen ve işleten tüm katilleri kınıyoruz. Ayşegül ve Saime, aramızda olamasanız da davanızın takipçisi olacağız” denildi.
Ellerinde pankartlarla Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kalabalık basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.
BURHANİYELİ KADINLAR, KADIN CİNAYETLERİNİ PROTESTO ETTİ
Yayınlanma :
05.06.2012 19:31
Güncelleme :
05.06.2012 19:31


Haberimiz ile ilgili ayrıntılı fotoğraflara aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz:
- Facebook: Körfezde Haber
- Facebook: Balıkesir Körfezde Haber
- Facebook Grubu: Körfezde Haber
- Twitter: Körfezde Haber
- Instagram: Körfezde Haber
- Facebook: Körfezde Haber Ajansı
- YouTube: Körfezde Haber TR
Balıkesir'in haberde buluştuğu ortak nokta.
Körfezde Haber - Balıkesir'in En Çok Okunan Tek Haber Sitesi
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: