“Bağcılık Çalıştayı” dolu dolu geçti

Hafta sonu Bozcaada’da gerçekleşen Bağcılık Çalıştayı’nda Bozcaada bağcılığına ve önoturizme dair önemli başlıklar konuşuldu.

“Bağcılık Çalıştayı” dolu dolu geçti

Bozcaada’da 9 Eylül Cumartesi günü “Bağcılık Çalıştayı” düzenlendi. Çalıştaya bağcılar, işletmeciler ve turizmciler haricinde Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, Bozcaada Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Külekçi, Bozcaada İlçe Tarım Müdürü Vekili Ali Kayadan, Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Erkan Yavuz, Culture Civic İletişim Koordinatörü Üstüngel İnanç’ın yanı sıra siyasi parti temsilcileri de katıldı.

Saat 10.45’de gazeteci Ferai Tınç’ın moderatörlüğünde gerçekleşen ilk oturumda Doç. Dr. Harun Çoban Türkiye’deki bağcılık ve üzüm konusuyla ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Son günlerde Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin geleceğine dair önemli gelişmelerin yaşanması üzerine çalıştaya davet edilen Öğretim Görevlisi Muradiye Özel Ödül de kooperatifçiliğin nasıl birlikte hareket edilerek önemli şeyler başarabileceğine dair örnekler sundu. Oturumdaki bir diğer isim ise ada bağcılığının yakından tanıdığı Necati İnceoğlu’ydu. İnceoğlu, Bozcaada’nın bağcılıkla ilişkisinden, Çavuş üzümünden ve adanın iklim şartlarının bağcılığına etkisinden bahsetti.

İkinci oturuma geçilmeden evvel konuklara adanın üzümlerinden ve üzüm-koruk suyu ile ikramlıklar sunuldu.

Adalı genç bağcı Günay Yurdakul’un moderatörlüğünü üstlendiği ikinci oturumda yazar ve şarap uzmanı Göknur Gündoğan butik şarapçılığın ve bağ turizminin Türkiye’de geldiği noktayı anlattı ve Bozcaada’da da bu fırsatların olabileceğine işaret etti. Yazar ve sommelier Murat Yankı da özellikle İtalya ve Fransa örneklerinden yola çıkarak Bozcaada’nın ciddi bir bağ rotana ihtiyacı olduğunun altını çizdi. Çanakkale Gastronomi Derneği Başkanı Kubilay Özben de Çanakkale yemeklerine dair yaptığı çalışmalarda Bozcaada’ya ayırdığı bölümden örnekler verdi ve adalı işletmecilerin mutlaka Bozcaada Menüsü oluşturmasını önerdi.

Bozcaada Belediyesi ve Çanakkale Yerel Kalkınma Derneği'nin birlikte organize ettiği çalıştay, Mustafa Dermanlı'nın "Tenedos'tan Bozcaada'ya Bağcılık" projesi kapsamında gerçekleşti.

5 saate yakın süren Bozcaada Bağcılık Çalıştayı konukların bağ gezisi ile sona erdi. Konuklar adanın bundan sonrası için atacağı adımlarda ve birçok konuda destek olabileceklerinin de altını çizdiler.

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2023, 16:42

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER