Çare ve Çaresizlik

TAŞ OLDUNUZ BAŞ YARDINIZ DEĞİL Mİ?

15 bine yaklaşan vefat sayısı ortada duruyorken, siyaset yapmanın anlamı “beni ilgilendirmiyor” demektir. İktidarı ile muhalefeti ile ya top yekün siyaseti bırakıp çekip gidin, ya halkın yanında naylon çadırlarda kuru ekmek yiyin… SEÇİMİ FALAN DA UNUTUN. Bu ortamda seçimi düşünen vatana ihanet ediyordur.

TBMM acilen toplanmalı ve SEÇİMİN ERTELENDİĞİNİ ülke halkına ilan etmelidir…

Ayrıca AKP Genel Başkanının insanları teselli etmek için kullandığı “KADER” kelimesini de kabul etmiyorum… 10 İLDE YERLE BİR OLAN binaların müteahhitleri dahil, Belediye denetim birimlerinin hepsinin gözaltına alınması kaçınılmazdır. Bu yapılmazsa devamı gelecek ve nice binalar insanların tepesine inecektir…

Sözün özü,

SEÇİM KELİMESİNİ RAFA kaldırın,

AFAD yönetimi baştan aşağı acilen değiştirilmeli. İlahiyatçıdan teknik adam olmaz. Yerbilimci onca Prof DURURKEN İLAHİYAÇININ BÖYLE BİR KURUMDA YETKİLİ VE ETKİLİ OLMASI ABESTİR.

C-ACİLEN NAYLON ÇADIR DEĞİL KONTENYER TEMİNİ ÖN PLANA ALINMALIDIR.

D- İLETİŞİM KISITLANMASI ACİLEN KALDIRILMALIDIR…

E- SİYASET ve AFET KELİMELERİ YAN YANA GETİRİLMEMELİ…

F- BİNLERCE EVE NAPALM BOMBASI DÜŞMÜŞKEN KURU VAADLER YAPMAKTAN KAÇINILMALI…

G- KİMLİĞİ BULUNAMADI DİYE KİMSESİZLER MEZARLIĞINA GÖMÜLME YERİNE POLİSİYE BİR ARAŞTIRMA İLE VEFAT EDENİN KİMLİĞİ BULUNULMALIDIR…

Son söz; Tekraren, SİYASETİ kenara bırakın iktidarı ile muhalefeti ile yan yana olun. Bari bu durumda yan yana olun, ölmezsiniz ya !

ÇARE VE ÇARESİZLİK

Henry Ford, “hata değil çare bulun” demiş. Meydana gelen dünyanın sayılı depremlerinden birini yaşarken, ders alınmıyorsa sizler çare üretemezsiniz. Türkiye’de bina yapımında en büyük vebal belediyelerin bu konuda attıkları imzalardır. Bu imzaların bedava atılmadığını yedi düvel biliyor. İşte size bir ÇARE.

Tuncel KURTİZ “Bir babanın çaresizliği, çaresizliğin en korkutucusudur” demiş.

Deprem enkazları altında kalan yavrusundan müjdeli bekleyiş yani.

Behçet NECATİGİL ise “Ya ümitsizsiniz ya da ümit sizsiniz, ya da çare sizsiniz” diye not düşmüştü.

Yani, diyor ki, enkazlar önünde durup beklemekle çare olunmuyor. Bilimsel çareyi üretmekle olur.

Ülkemizde ne yazık ki, konu hakkında hiçbir şey bilmediği halde konuşmayı sevenler çoğunlukta. Yani nasıl yapılmasını bilmeden neyin nasıl yapılmasını bilenlerin konuşmaları yeterli… Lafazanlıkla makama gelenlerin, laf değil çare üretici kariyere sahip olmaları gerekir.

VİCDAN DİN İLE BAĞLI DEĞİLDİR…

Bu sözün kanıtı ülkemizde meydana gelen büyük felaket üzerine büyük PARA YARDIMI yapan

HRİSTİYAN, MESSİ ve RONALDO’nun yaptıkları büyük nakit para yardımları en büyük delilidir.

Din insanın yüreğinde yeşerir. Müslümanmış, Hristiyanmış, Katolikmiş hatta dinsizmiş HİÇ FARKETMEZ… Vicdan bütün dinlerin kökenidir. Ama bizim ülkemizde çok üzücüdür “bırak yahu o gavuru” derler… Vicdanı olmayan sadece iki ayağı üzerinde dolaşandır…

İHTİYACA BİNAEN

Korkunç deprem sonrası, her zaman olduğu gibi yapımızda, yardımlaşma üs seviyelere çıkar. Bu kanımızda mevcut… Maddi ve manevi her türlü desteğe birbirleriyle yarışan bir yapımız yani.

Nakit yapılan bağışların her gün rakamsal olarak ilan edilmesi kaçınılmazdır. Bu yapılan yardımın nerelere harcandığının bilinmesi konusunda da hassasiyetimiz mevcuttur… SMS hesabı mesela bu kanal ile yapılan nakit bağışlar ve yüklü bağış tutarları her gün açıklanırsa, yapmayan ya da yapamayanları teşvik eder…

**************

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Bir kurbanın yoldaşı, o kurbandan daha çok acı çeker

NİETZSCHE

**************

AYRIMCILIK

Jhon LOCHE “AYRIMCILIK HER NE GEREKÇEYLE OLURSA OLSUN GAYRİ MEŞRUDUR” diye not düşmüş tarihe. AKP sözcüsü ÖMER ÇELİK geçtiğimiz gün “ADANA’da, CUMHUR ittifakı olarak sahadayız” dedi. Yahu gitmişsin, gitmemişsen gideceksindir. Ama kimle ne zaman gittiğin kimseyi ilgilendirmez. Bari böyle bir günde hangi pankartla gittiğin !! seni ilgilendirir. Jhon LOCHE ne demişti bu konuda “ayrımcılık her ne gerekçeyle olursa olsun gayrimeşrudur” Yani Ömer Çelik’in bu ortamdaki söylemi gayrimeşrudur dikkate almayın.

*************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Dev bir çaresizlik”

By. Hürriyet gazetesinin Çarşamba günkü manşet başlığı

Bizden not: Necatigil’in söylediği sözü yineleyeyim bari,

“Ya ümit sizsiniz ya da çare sizsiniz…

……………………………….

ÇÜŞ

Dolar, 10.84’ü gördü. SEN DE Mİ BRÜTÜS?

……………………………………

BÜŞÜTEÇ

Yapılan yardımlar dahil olmak üzere kişi ya da kurumların

Reklam amaçlı gibiymiş gibi gösterilmesini kabul etmiyorum.

Bir elin verdiğini öbür el görmeyecek sözü gibi yani…

*************

DEPREM EKONOMİ KADAR ÖNEMLİ

Prof.Dr. Naci GÖRÜR… “DEPREM ekonomi kadar önemli, neden ciddiye alınmıyor?” Şeklinde bir açıklama yaptı. Öyle ya 10 ilde meydana gelen topyekün yıkımın bir ekonomik boyutu da var. Ekonomiye yıkımı olacak. Hocanın önce söyledikleri dikkate alınsaydı, onlarca can, mal heba olmayabilirdi.

*************

EDREMİT VE DEPREM

Nüfusu 200 Bine dayanan Edremit, depreme hazırlıklı mı diye üç beş yıldır yazdım. Hiç bir atanmıştan, hiçbir seçilmişten tık çıkmadı, çıkmıyor. Konu deprem olunca Edremit ÖZELLİKLE Akçay kesiminde cadde ve sokaklarda dolaşırken şöyle bir etrafınıza bakın, SALÇIM SAÇAK elektrik tellerini görüyorsunuz değil mi? Evet hepimiz görüyor ama tek görmeyen kurum UEDAŞ MI, LİMAK MIDIR KARIŞTIRIYORUM İKİSİNİ bunlar görmüyorlar. Akçay’da BETON elektrik direkleri peynir gibi dökülüyor. Fotoğraf çektim yazdım ilgilileri arayıp söyledim. TIK YOK. Olası şiddetli depremde bu elektrik telleri ani olan hareket dolayısıyla yangına sebep olmayacak mı?

Boşşverr olursa olsun..!!

*************

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ

Dünyada ismi olan bir Üniversiteyi kendi ellerimizle amatör lige indirdik. Şimdi kalkmış bu yönetim Boğaziçi Üniversitesi bünyesinde HUKUK FAKÜLTESİ kuracakmış. Yahu Hukuku çiğneyen bir üniversitede Hukuk Fakültesinin İŞİ NE ?

***************

İMAR BARIŞI

Bugünkü deprem felaketindeki yıkımlarda bu barışın hiç mi suçu yok… Tanık sizin…

YORUM EKLE