COMANCHERO

COMANCHERO

Artık batıya açtık pencerelerimizi hem de tamamen. Her bir şer ve hayır girebilsin diye. Biz iyiliksever bir toplumuz. Kapımız, penceremiz her kişiye ve her doğal malzemelere kucak açarcasına… Çağa ayak uydur falan diyorlardı, biz sözde dinleyen toplumuz. Yakında çağ bize atlayacak.

Pencerelerimiz, kapılarımız açık olduğundan daha rahat para kazanmak adına batıda ne kadar melanet varsa gelip yerleşiyorlar.

İşte batıda ne kadar mafya bozuntuları varsa bizim iyilik severliğimizi suistimal edercesine yerleşip iş tutmaya başladılar. Başlamışlardır ama biz yeni yeni duymaktayız… Sessiz sedasız, sorgusuz sualsiz gelip yerleşmişler, villalar almışlar, ofis kiralamışlar, model siyah araçlar almışlar şakır şakır para kazanıyorlar. Onların keyifle yedikleri para, bizim halkımızı zehirleyen ürünler sayesinde olmakta.

Oh ne ala. Bakın mesela İÇİŞLERİ Bakanı Yerlikaya’nın, bu mafya bozuntularına yüklenmesi bize yeni yeni mafya isimlerini ezberletmekte. Kaç yıldır ülkemizde bu keyifli hayatı sürdürdüklerini daha önceki içişleri bakanına sormak gerekir. Mesela son bir baskın daha yapıldı. COMANCHERO Kızılderili ismine benzeyen ama bunların tipleri tam bozuk. Üstüne üstlük bunlar, ABD- AVUSTRALYA- YENİ ZELANDA GİBİ ÜLKELERDE KIRMIZI BÜLTENLE aranıyorlarmış. Ama biz dedim ya misafirperver bir mizaca sahibiz. Gelmişler villalar almışlar, ofis açmışlar, siyah araç ve motosikletler almışlar arı gibi çalışıp ekmek paralarını çıkarıyorlarmış. İşin burası dikkatle izlenmeli. Adamları batı yakasının polisleri arıyor ama biz Yerlikaya’nın gözünü budaktan esirgemeyen ekibi bunlara iyi bir ikramda bulundu. Bakın bu adamlar ülkemize nasıl girmişler;

İMDİ BUNLARDAN reis olanı, nasıl çöreklenmiş bizim yakaya…

Maxmillian REVKİN, NİKOLA ANKOV adına düzenlenen Bulgaristan pasaportuyla yaptığı başvuruyla TÜRK VATANDAŞLIĞI alarak, CEM AKSU oluvermiş… Şimdi aslanlar gibi Türk vatandaşı. Ama bu iş meydana çıkınca bizim bürokratlara iş düşmüş, bu vatandaşlığı geri almaya çalışıyormuşuz.

Elalemin batı polislerinin aradığı adama vatandaşlık veriyoruz hemencecik ama bu toprakların esas sahibi bakın ne çile çekiyor? Yaşanmış ve yaşanmakta olana bir yaşam biçiminden kesit vereyim. DİKKAT

ÖRNEK; BİR EV KİRALADIK. TAŞINDIK ,YERLEŞTİK. EVİN OLDUĞU SEMTTEKİ OKULA ÇOCUĞUMUZU YAZDIRMAYA GİTSEK, İKAMETGAH İSTENİYOR. ÖNÜNÜZE DAĞ GİBİ BİR SORUN ÇIKIYOR, İKAMETGAH VERMİYORLAR. NEDEN? EVİN İSKANI YOK, O YÜZDEN İKAMETGAH VEREMEYİZ. ELEKTRİK ŞİRKETİNE GİDİYOR VATANDAŞ, SAATİNİZ YOK, İSKANI OLMAYAN EVE SAAT BAĞLAYAMIYIZ. ŞANTİYE ELEKTRİĞİ KULLANACAKSINIZ. YANİ DEVLETLE İLGİLİ HİÇ BİR SORUNUNUZU HALLEDEMİYORSUNUZ

AMA ÖTE YANDAN ELİN SAHTE KİMLİKLİ MAFYA BOZUNTUSU ASLANLAR GİBİ HEMEN VATANDAŞLIK ALIP, PAŞALAR GİBİ ÜLKEMDE YAŞIYOR. KİMBİLİR KAÇ COMANCHERO VAR ARAMIZDA, ONLARA HER YOL ROMA…

BU COMANCOYA “HOW ARE YOU” DİYE SORSANIZ HEMEN KİBARCA “AND YOU ?” DER…

ÜLKEMDEN MANZARALAR…

***************

ÜLKEMDE KATLİAM DEVAM EDİYOR

İnanmayan Sözcü TV’nin ana haber öncesi 15 dakikalık bir ÜÇÜNCÜ SAYFA yayını var. Bu 15 dakikada ülkemde yaşanan cinayet haberlerini sıcağı sıcağına izleyebilirsiniz. Her gün saçma sapan sebeplerle işlenen cinayet serisi… Öncelikli olarak kadın cinayetleri. Geçen gün bir genç adam cinnet geçirmiş, iki minik yavrusunu, karısını öldürüp intihar ettiği haberini okuyunca insan insanlığından utanıyor. Peki o yavruların suçu ne? Buna yanıt olarak, çocukların onun bunun elinde sürünmelerini istememiş olabilir. Peki cinnet geçiren bir adam bu ince nüansı nasıl yakalar?

Ülkemde SİLAH BOLLUĞUNUN ÖNÜ ALINMAZSA CİNAYETLERİN ÖNÜ ALINAMAZ. SOYLU döneminde RUHSATLI SİLAHLARIN HAKLARI OLAN MERMİ SAYISI, 1000 adede çıkartıldı. Bu köşeden sormuştum.

bu 1000 mermiyi nereyle sıkacak;” yanıt elbette yok. Bölgemizin vekillerine söyledim bu konuda bir soru önergesi verin diye, vız gelir tırıs gider es geçtiler… Pompalı enflasyonu var mesela Av tüfeği statüsünde, pompalıyla ava gideni duymadım ama pompalıyla insan öldürenlerin sayısı belli değil.

Bugün Edremit’te bile bir ev, mekan taraması yapılsa “öyle bir yasal imkan olsa” bir bölüğü doyuracak silah çıkar… Vur vur inlesin, Meclis dinlesin.

*************

EDREMİT BEYEFENDİ BİR KIYMETİNİ KAYBETTİ

26 yıldır tanıdığım gerçek bir beyefendi olan GÜRBÜZ GÜNBAY, ecele yenik düştü. Sosyal hayatın her bir diliminde Edremit’e hizmeti olan bir dostumdu. Daha 20 gün önce gazetemiz gelerek sohbet etmiş, bazı sorunları konuşmuştuk… Allah rahmet eylesin ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum.

………………………………….

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

BAZI CHP’Lİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLARININ KOLTUĞU SALLANIYOR”

By. Gazeteler

Bizden not; Benden, senden statüsü ile giderse, ÖZGÜR EFENDİ DE BU İŞİN ALTINDAN KALKAMAZ. Kariyerini ve hizmetlerini teraziye koyacaksın.

………………………..

ÇÜŞ

771 OYLA aday gösterildi 536 oyla kaybetti. Gel de kime dost diyeceğini bul. Delege falan hepsi abesle iştigal. Bana dostunu söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim.

………………………………….

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Dirisini mutlu etmediğiniz bu hayatta, ölüsüne ağlamayın

ANONİM

************

ÜLKELER AHLAKSIZLIKTAN ÇÖKER

Başlıktaki bu cümle her hafta yazısını merakla beklediğim, Köşe yazarı AYŞE SUCU’nun iki gün önceki yazısının başlığı idi. İslamiyeti bilimsel olarak gözlerimiz önüne seren, bilinmesi gereken dini kuralların mealleriyle yazan bir yazardır. Tavsiye ederim. Allah korkusu olan herkese elbette.

***************

BEN YAZMAKTAN BIKMAM BE BAŞKAN!!

Ama sizler, okuyup ta bu nedir diye sorgulamayıp, çare üretmemekte bıkmadınız. KUĞULU GÖLET DENİLEN O DEVASA ARAZİYİ YÜZ KARASI BİR ÇÖPLÜĞE DÖNDÜRDÜNÜZ. Hiç kaygı duymadan “buraya çöp ve moloz dökmek yasaktır” tabelası koyarak altına imza attınız. Bari o tabelaya kaldırın karizmanız çiziliyor, diye de yazmışlığım var. Çizilirse çizilsin hesabı es geçtiniz. Ve hal böyle iken hala ben ADAYIM diyebiliyorsunuz. Kutluyorum sizi sayın Arslan.

*************

EDREMİT 'İN TÜM MEZARLIKLARI…
Yaşamlarında huzuru takdim edemediğimiz MEFTALARA, bari kara toprak altında huzurlu olmalarını sağlamak gibi bir icraatımızın olması gerekmiyor muydu? EVET ama ! Alkol ve uyuşturucu mekanları haline geldiği söylenmekte…
************
KEKLİK
Kekliği düz ovada avlarlar FALAN diye hiç hoşuma gitmeyen bir türkü vardır. O keklik ki, BİR MİLYON KENE ve çam kurdunu yiyen, ayıklayan bir kedi gibi güzel huylu hayvanı vuranlar hakkındaki ceza arttırılmalı hem de tavandan…

YORUM EKLE