Canbey'in doğum günü kutlamalı seçim gezisi

Canbey'in doğum günü kutlamalı seçim gezisi

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, 14 Mayıs Seçim çalışmaları sebebiyle Dursunbey ilçesini ziyaret etti. İlçede ilk defa oy kullanacak gençlerin doğum günlerini de kutlayan Milletvekili Canbey; “Türkiye Yüzyılı’nı gençler için ve gençlerle birlikte tasarlayacak ve inşa edeceğiz.” dedi.

Dursunbey ilçesinde yoğun ilgi ve coşkuyla karşılanan Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, ziyaret kapsamında teşkilatla buluştu, çarşı esnafı ve organize sanayi bölgesi esnaflarını gezdi. Son olarak da Durabeyler mahallesinde vatandaşla bir araya gelen Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, yeni oy kullanacak gençlerin doğum günlerini kutlamayı da ihmal etmedi.

GENÇLERİMİZ İÇİN SAYISIZ HİZMETLER YAPTIK

Gençlerin dünü bilen, bugünü anlayan, yarına güvenle bakabilen, basiret ve feraset sahibi fertler olarak yetişmeleri temel öncelikleri olduğunu söyleyen Milletvekili Canbey; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gençlerimiz için 21 yılda sayısız hizmetler yaptık. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nı kurduk. Seçilme yaşını 25’ten 18’e düşürdük. Üniversiteye girişte uygulanan katsayı adaletsizliğine son verdik. 2022 yılı yazında uygulamaya aldığımız Seyahatsever projesi ile GSB yurtlarımızı yaz döneminde ücretsiz olarak gençlerimizin konaklamalarına açarak dilediklerince seyahat etmelerine olanak sağladık.  Öğrenim kredisi geri ödemelerindeki endeks farkını kaldırdık, 3 milyon öğrencimizin toplam 27 milyar TL borcunu sildik. GSB Yurtlarına müracaat eden tüm gençlerimize yurt olanağı sağladık. 2002 yılında 9 olan gençlik merkezi sayısını, bugün 81 ilde 451’e yükselttik.” İfadelerini kullandı.

TÜRKİYE YÜZYILI, GENÇLERİN YÜZYILI OLACAKTIR
 
Balıkesir’de 21 yılda beş buçuk milyar gençlik ve spor yatırımı yaptıklarını söyleyen Dr. Mustafa Canbey;  “Balıkesir’de yurt kapasitesini iki binden 10 bin seviyelerine çıkardık. Spor kulübü sayısını yüzlerden 420’ye yükselttik. Geleceğimizin teminatı gençlerimizi, eğitimden spora her alanda, Teknofest ruhu ile en üst düzeyde yetiştirmek için gereken altyapıyı önemli ölçüde tamamladık. Gençlerimiz ile Türkiye Yüzyılı’nı gıpta edilecek bir istikbale dönüştüreceğiz. Türkiye Yüzyılı, Gençlerin Yüzyılı olacaktır.” dedi.

Dursunbey ilçesi Çamköy Mahallesinde Oğuzhan Uydaş’ın ve Durabeyler mahallesinde Ümran Sığırtmaç’ın doğum günlerini kutlayan Milletvekili Dr. Mustafa Canbey’e, Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçıvan, AK Parti İlçe Başkanı Üzeyir Sali, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Emrah Yıldız ve AK Parti teşkilatı eşlik etti.

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER