Uzun zaman önce yapımına başlanan, ancak özel şahsa ait bina nedeniyle çalışmaların durduğu Edremit -Havran E-87 karayolu büyük bir çıkmaza girdi.
40 Bin lirada uzlaşmaya varılan yol üzerindeki 2 katlı binaya son bilirkişi raporuna göre 1.835 TL fiyat verilmesi bina sahibini adeta şok etti.
2 KATLI BİNA ENKAZ GÖRÜNÜYOR
Ulaştırma Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak yapımına başlanan Ayvacık-Edremit-Havran yolu üzerinde bulunan 2 katlı bina, verilen bilirkişi raporuna göre enkaz gözüküyor. 40 yıl önce Salih Aktaş tarafından yaptırılan ve bugüne kadar Belediyeye 2 katlı bina vergisi yanında, elektrik, su ve çöp vergisi ödenen binaya verilen 1.835 Liralık değer, mal sahibini hayretler içinde bıraktı.
BİLİRKİŞİ RAPORU ŞOK ETTİ
Edinilen bilgilere göre, Edremit Cennetayağı Mahallesi 705 Ada, 7 Parsel 7.846.00 m2 yüzölçümlü tapuda Salih Aktaş adına kayıtlı taşınmaz malın Edremit- Havran yol çalışmaları nedeniyle kamulaştırılması için 14. Bölge Müdürlüğü tarafından mal sahibi Aktaş’a 26.02.2009 tarihinde tebliğ yapılarak uzlaşma yoluna gidildi. 40 bin liralık teklifte anlaşan tarafların arasındaki anlaşma, yapılan yerel seçimler sonrasında değişti. Yetkililer tarafından, binanın gerçek değerinin bilirkişi raporundan sonra ortaya çıkacağı belirtilirken, rapor sonucuna göre şok olan taraf bina sahibi oldu.
VERGİ ÖDEDİĞİMİZ YER KAÇAK OLUR MU?
Mal Sahibi Salih Aktaş’ın oğlu Osman Aktaş konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Edremit-Havran yolu üzerinde bulunan binamızın kamulaştırılması için Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü tarafından bize bir tebligat geldi. Tebligatta Kamulaştırma yolu ile binanın satın alınacağı yazıyordu. Eğer kabul edersek 15 gün içinde tebliğe cevap vermemiz istendi. Biz de kabul ederek cevap verdik. Devletin verdiği paraya razı olduk. 3-4 ay önce binayı ölçüp biçtiler. Sonra Edremit Belediyesi’nin avukatı Mürteza Helvacıoğlu ve Meclis Üyesi Paşa Şentürk’ün de çabalarıyla bina için verilen son teklif 40 milyar lira oldu. Biz kabul ettik. Sonra seçimler girdi araya. Seçimlerden sonra Belediyenin zabıtaları ve Av. Helvacıoğlu yıkıma geldiler. Bilirkişi raporu istendi. Gelip ölçüm yaptılar ve bilirkişi raporunda 2 katlı binamız enkaz olarak gösterilerek, buraya 1.835 TL fiyat biçildi. Enkaz, üstü yıkılmış barakadır. Oysa bizim 300 m2 evimiz var. Bize kaçak dediler. Babam bu evi 40 sene önce yaptı. Elektriğini, suyunu, çöp vergisini ödedi ve en önemlisi 2 katlı bina vergisini aldılar. Peki neden bu vergileri aldınız? Şu anki belediye, “Bizim dönemimizde vergi almadılar” dediler. Belediyenin alması önemli. Biz bilirkişiye itiraz edicez. 15 günlük itiraz süremiz var. Geçen akşam 7-8 gibi geldiler. Babama başkanın yurtdışında olduğu söylenerek, müsaade istenmiş. Müsaade sadece binaları kapsıyor. Oradaki ağaçlar kesildi onların pisliği şu anda çöp yığını halinde duruyor. Bugün kim gelirse gelsin ama mağduriyetimizi gidersin, karayollarını engelleyecek bir şey yapmıyoruz. Bir vatandaş gelip dese ki 100 milyar. Ben 80 milyara bile razı olucam.. Babam eski teklif olan 40 milyara tamam dedi. Ona da razı olduk ama o da yok. Bu evin değeri 1,835 TL olamaz. Yolu gelin açın diyorum. Yeter ki mağduriyetimiz giderilsin. Edremit halkının bakış açısı farklı. Halk bizi yanlış değerlendiriyor. Yolun açılmasını biz de istiyoruz. Ama çok mağdur durumdayız. Bizimle görüşecek yetkili birini bekliyoruz” dedi.
E-87’DE YOL ÇIKMAZI
Yayınlanma :
30.01.2010 22:24
Güncelleme :
30.01.2010 22:24


Haberimiz ile ilgili ayrıntılı fotoğraflara aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz:
- Facebook: Körfezde Haber
- Facebook: Balıkesir Körfezde Haber
- Facebook Grubu: Körfezde Haber
- Twitter: Körfezde Haber
- Instagram: Körfezde Haber
- Facebook: Körfezde Haber Ajansı
- YouTube: Körfezde Haber TR
Balıkesir'in haberde buluştuğu ortak nokta.
Körfezde Haber - Balıkesir'in En Çok Okunan Tek Haber Sitesi
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: