Balıkesir’in Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü, seçimde oy kullanacak olan ve çeşitli suçlardan aranan toplam 43 zanlıyı oylarını kullanır kullanmaz gözaltına alarak adliyeye sevk etti.
Cumali Topaş’ın müdürlük görevini yürüttüğü Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, dün gerçekleştirilen 29 Mart Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde belirledikleri ve çeşitli suçlardan aranan şahısların isim listelerini ilçe ve sorumluluk alanlarındaki beldelerdeki seçim sandık görevlilerine dağıttı. Aranan şahısların oy kullanmaya geldikleri anda kendileriyle temasa geçilmesini isteyen İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün planı güzel bir netice getirdi ve aralarında elektrik hırsızlığından kesinleşmiş hapis cezaları bulunanlara kadar farklı suçlardan aranan toplam 43 zanlı gözaltına alındı.
Oylarını kullandıktan sonra polis ekipleri tarafından bir bir gözaltına alınan zanlılar, ilk olarak doktor kontrolünden geçirildi ve seçimler devam ederken Edremit Adliyesi’nde hakim karşısına çıkartıldı. Gözaltına alınan 43 kişiden 17’si tutuklanarak bölgedeki açık ve kapalı cezaevlerine gönderildi. Gözaltına alınan şahısların isimleri ise şöyle; A.A. (42), A.K. (41), A.K. (40), A.U. (36), A.O.Ö. (46), A.Ü. (45), B.E. (44), B.K. (36), C.T. (46), C.Z. (50), E.S.Ş. (37), E.G. (25), E.A. (26), E.D. (61), E.K. (61), F.U. (44), G.K. (29), G.Ş. (35), H.B. (35), H.T. (51), H.K. (50), İ.B. (52), İ.D. (46), İ.K. (50), M.K. (45), M.K. (38), M.S. (73), M.T. (49), M.Ü. (30), M.K. (44), M.K.M. (32), M.K. (71), N.M. (64), N.K. (34), N.K. (35), Ö.M. (27), S.K. (45), S.G. (24), Ş.Ş.T. (27), Ş.A. (60), T.K. (31), V.Y. (27), Y.T. (51).
Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan İlçe Emniyet Müdürü Cumali Topaş, bilişim hizmetlerinden sonuna kadar faydalanılarak yaptıkları başarılı operasyonun ardından, emeği geçen polis memurlarının yanı sıra, vatandaşlık görevlerini yerine getiren bilinçli sandık görevlilerine de teşekkür etti.
Yorumlar
Kalan Karakter: