Kuyumcu soygunları dahil yaklaşık 20 hırsızlık olayı gerçekleştirdikleri sanılan küçük yaştaki 3 kız çocuğu hırsız, Balıkesir’in Edremit ilçesinde polis tarafından yakalandı. Hırsızları görüntülemek isteyen basın mensupları, polis engeline takılınca hırsızlarla köşe kapmaca oynandı.
Edinilen bilgilere göre, yakın zamanda Edremit ve Havran ilçelerinde gerçekleşen hırsızlık olayları ve bir süpermarket soygunundan arandıkları öne sürülen ve yaşları 15 ile 17 arasındaki kız çocukları S.K., N.K. ve A.K., sabah saatlerinde Edremit Şehit Hamdibey Meydanı’nda polis tarafından göz altına alındı.
Meydanda gerçekleşen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını vatandaşların izlerken şüpheli hareketler sergiledikten sonra yan kesicilik teşebbüsünde bulunurlarken polisler tarafından göz altına alındıkları öğrenilen hırsızlık zanlısı kız çocukları, Edremit Devlet Hastanesi’ne götürülerek doktor kontrolünden geçirildi.
POLİS, ZANLILARI GAZETECİLERDEN KÖŞE BUCAK KAÇIRDI
Olayı haber alan basın mensupları, ilk olarak Körfez Polis Merkezi’nde gitti. Daha sonra adeta polisler tarafından gazetecilerden kaçırılan hırsızlık zanlıları, Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına götürüldü. Zanlıların adliye binasına götürülerek nöbetçi mahkemeye çıkartılacakları duyumunu alan basın mensupları, yaklaşık 1 buçuk saat Adliye Sarayı önünde bekledikten sonra Körfez Polis Merkezi’ne ve ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına giderek bina önünde beklemeye başladı.
Burada da yaklaşık 40 dakika bekleyen basın mensuplarına gösterilmeyen 3 hırsızlık zanlısı, binanın arka kapısından çıkartılıp sivil bir polis otosuna bindirilerek uzaklaştırıldı. Saatlerce hırsızlık zanlılarıyla köşe kapmaca oynayan basın mensupları ise, duruma tepki göstererek, haberin peşini bırakmak zorunda kaldı.
Hırsızlık zanlısı 3 kız çocuğunun, akşam saatlerinde Adliye binasına götürülerek savcı karşısına çıkartıldıkları sanılıyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: