Balıkesir Üniversitesi ve Edremit Belediyesi Zeytincilik Alanında Güçlerini Birleştiriyor

Balıkesir Üniversitesi ve Edremit Belediyesi Zeytincilik Alanında Güçlerini Birleştiriyor

Balıkesir Üniversitesi ve Edremit Belediyesi Zeytincilik Alanında Güçlerini Birleştiriyor

Balıkesir Üniversitesinin Edremit İlçesinde faaliyetlerini sürdüren birimleri; “ Edremit Zeytincilik Enstitüsü ve Edremit Meslek Yüksekokulu, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü, Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Programı” ile “ Edremit Belediyesi, İktisadi İşletmesi” arasında zeytincilik alanında iş birliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokol ile Balıkesir Üniversitesi ve Edremit Belediyesinin zeytincilik konusunda çalışan ilgili birimleri 2023-2024 yılı zeytin sezonunda beraberce zeytinyağı üretimi yapacak.

Balıkesir Üniversitesinin Edremit’te yer alan Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Eğitim ve Uygulama Tesisi’nde düzenlenen protokol imza törenine; Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. dr. Yücel Oğurlu, Edremit Belediye Başkanı Hasan Arslan, BAÜN Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt ve Prof. Dr. Fatih Satıl, Edremit Zeytincilik Enstitüsü Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Tuba Öncül Abacıgil, Edremit Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Raif Sakin, Edremit Belediyesi İşletme İştirakler Müdürü Müşerref Uşaklı ve Tarımsal Hizmetler Müdürü Taner Akıncı ile akademik ve idari personel katıldı.

Protokolü imzalayan Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu ve Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, iş birliğinin hayırlı olması dileklerinde bulunurken, üretim tesislerinde soğuk sıkım yöntemiyle yapılan bu yılın ilk zeytinyağı üretimine de katılarak üretim süreci hakkında bilgi aldılar.

İmzalanan protokol ile mülkiyeti Edremit Belediyesi tüzel kişiliğine ait olan zeytinliklerden temin edilen zeytinlerin bir kısmından, akademik düzeyde kalite standartlarına uygun olarak üretilen, filtrelenen ve şişelenen yüksek kaliteli zeytinyağı elde edilip Edremit zeytinyağının katma değerini arttırıp tanıtımına destek olunması hedefleniyor. Protokol ile ayrıca üretimler sırasında üniversite öğrencilerinin atölyelerde zeytinyağı üretiminde kullanılan makinelerde uygulama faaliyeti yapabilmeleri için gerekli olan ham dane zeytin ihtiyacının da karşılanmasına katkı sağlanacak.

Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Eğitim ve Uygulama Tesisi’nde, iki fazlı butik kontinü sistem zeytinyağı makinesi kullanılarak, “soğuk sıkım” yöntemiyle yapılan zeytinyağı üretim faaliyetleri, tesisteki öğrencilerin aktif katılımıyla sezon süresince aralıklarla devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2023, 15:33

Bekir Terzioğlu

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER