Bir ilk: ''İşaret dili ile eğitim verildi''

Bir ilk: ''İşaret dili ile eğitim verildi''

Balıkesir’in Edremit ilçesinde faaliyet gösteren Açı Eğitim Kurumları koleji ve İda S.A.R. Arama Kurtarma Derneği ilk defa böyle bir ortak projeye imza attılar.

Açı Eğitim Kurumları kolejinin ev sahipliğini üslendiği eğitime İDA-SAR Yönetim Kurulu üyeleri,  Afet Yönetimi Eğitmeni Seçil ORTEKİN, İlk Yardım Eğitmeni Melek ÇETİN, İşaret Dili Tercümanı Tuğba KARAGÖZ ‘ün tercümanlığını yaptığı eğitimde Edremit işitme engelliler derneği üyeleri Ayvalık, Burhaniye den gelen işitme engelli bu özel insanlara afetlerden önce ve sonrası yapılması gerekenler ile ilk yardım konuları hakkında hem görsel hem pratik olarak anlatıldı.

Yapılan ortak açıklamada bugün farkındalık adına Edremit işitme engelliler derneği, Açı Eğitim Kurumları koleji ve İDA S.A.R. Edremit Arama kurtarma Derneği  olarak ilk ortaklaşa düzenlemiş olduğumuz İşitme engellileri için afet bilinci ve ilk yardım eğitimi konulu eğitim gerçekleştirdik çok faydalı oldu bölgemiz deprem bölgesi her türlü afete tüm kesimler olarak hazırlıklı olmalıyız denildi.

Ayrıca Edremit İşitme Engelliler Derneği   Başkanı Niyazi GÜRKAN böyle bir eğitimi ilk defa alıyoruz, Bizleri hatırladıkları için Açı eğitim kurumları koleji sahibi İrfan YAZLIKİÇI i beye İDA SAR Yönetim Kuruluna  Engelli katılımcılar ile aramıza köprü kuran Tuğba KARAGÖZ hanım efendiye, ayrıca  emeği geçen herkese  çok teşekkür ediyorum dedi

Teşekkür plaketlerinin verildiği eğitim büyük bir başarı ile sonuçlanmış oldu.

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2023, 13:30

İsmail İrgörücü

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER