“ Edremit Kitap Dostları “ Projesi Edremit'te başladı

“ Edremit Kitap Dostları “ Projesi Edremit'te başladı

Edremit İlçesinde bulunan tüm resmi ve özel ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin katılabileceği “ Edremit Kitap Dostları “ Projesi, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Şubat 2024 itibari ile başladı ve bu etkinlik 2024 Haziran sonuna kadar devam edecek.

Proje ile ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer bir açıklama yaptı ;

“    2023-2024 Eğitim Öğretim Yılının 2. Döneminde Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından “ Edremit Kitap Dostları “ Projesini uygulamaya aldık. Buna benzer çok etkinlikler projeler oluyor ancak bu projemizi çok daha etkili ve değerli buluyoruz. Bu proje ile çocuklarımızın boş zamanlarını daha kaliteli geçirmelerini, okuma alışkanlığı kazanmalarını, Türkçeyi doğru ve etkili konuşabilmelerini, öğrencilerin hayal güçlerini geliştirmelerini hedefliyoruz, bu hedefimize ulaşmak için çocuklarımızın kitap okumalarını teşvik etmek için onların bir yarışma heyecanı yaşamalarını ve arkadaşları arasında da bu konularda sıcak muhabbetler oluşturmalarını istiyoruz. 

İlçemizde bulunan (resmi-özel) ilkokul ile ortaokulda öğrenim gören öğrenciler için (2.3.4.5.6.7.sınıf), projede belirlenen takvim çerçevesinde  sınavlarla desteklenen” Kitap Okuma Yarışması” düzenlenecektir    (4 ayrı online sınav )   . Online sınavlar sonucunda 23 Nisan ve 11 Haziran tarihlerinde iki ayrı ödül töreni düzenlenecek. Bu ödül törenlerinde toplam 12 bisiklet, 12 drone, 12 akıllı kol saati hediye olarak öğrencilerimize dağıtılacak.

Teknoloji, sosyal medya çocuklarımızı kitaplardan uzaklaştırıyor, okuma alışkanlığını çok önemsiyoruz, bunun için de tüm okullarımız ve öğretmenlerimiz ile çaba harcıyoruz. Öğrencilerimizin faydasına olarak planlanan bu tür çalışmalarda velilerimizin de desteğini bekliyoruz, velilerimizin desteği olmadan başarıyı yakalamamız çok zor. Bu etkinlik ile ilgili öğrenci ve velilerimiz okullarından bilgi alabilirle, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün web sayfasından inceleyebilirler.

Kitap Dostu bir Edremit Gençliği için şimdi başlayalım, küçüklerden başlayalım.

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2024, 13:53

Bekir Terzioğlu

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER