Edremit Kızılay’dan Deprem Bölgesine 1 Ton Gıda Yardımı

Edremit Kızılay’dan Deprem Bölgesine 1 Ton Gıda Yardımı

Düzce’nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen, 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından Türk Kızılay’ı Edremit Şubesi de çok kısa bir sürede bölgeye giderek destek çalışmalarına başladı. Edremit Kızılay şubesi tarafından hazırlanan 1 ton gıda malzemesi hızlı bir şekilde deprem bölgesine götürülerek, Düzce Afet Yönetim Merkezine teslim edildi.

Türk Kızılay Edremit Şube 2.Başkanı C.Koray Beşe, Şube Sekreteri Ahmet Nusret Kilnamaz ,Türk Kızılay Balıkesir Şube Başkanı Burak Kelemençe, Bandırma Şube Başkanı Halil Özümüt ve Gönen Şube Başkanı Ömer Çivi ile birlikte Kızılay’ımızın Düzce Afet Yönetim Merkezine giderek, Hayırsever vatandaşlarımız tarafından bağışlanan erzakları teslim ettiler. Ardından Afet Koordinasyon Genel Müdürü İbrahim Özer'den Kızılay’ımızın deprem bölgesindeki faaliyetleri hakkında bilgi aldılar.

Saat 04.08’de meydana gelen depremin ardından Kızılay ekipleri, depremzedelere destek için sahaya çıktı. Kızılay, bölgede onlarca ikram aracıyla geceyi halen dışarıda geçiren vatandaşlara beslenme ve sıcak içecek desteği veriyor. Vatandaşların soğuktan etkilenmemesi için yoğun çaba sarf eden Kızılaycılar afetzedelere battaniye de dağıttı.

Türk Kızılay Balıkesir İl Merkezi ile Edremit’in de aralarında bulunduğu bazı şubeler de Düzce’deki afet yönetimine yardımcı olmak adına geçtiğimiz hafta sonu gıda yardımında bulundu. Bu kapsamda Edremit Kızılay Şubesi tarafından deprem bölgesine 1 ton gıda yardımında bulunuldu.

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Kızılay Edremit Şube Başkanı Himmet Bora “Öncelikle Düzce’de yaşanan deprem felaketine maruz kalan depremzedelerimize çok geçmiş olsun diyoruz. Allah bir daha yaşatmasın. Deprem haberini alır almaz, tüm ekibimizle birlikte hemen harekete geçerek, hazırladığımız gıda yardımlarını deprem bölgesine götürüp, Kızılay Düzce Afet Yönetim Merkezimize teslim ettik. Kızılay ve devletimiz her zaman mağdur olan vatandaşlarımızın yanındadır” dedi.

Yapılan yardımla ilgili olarak Türk Kızılay Balıkesir İl Başkanı M. Burak KELEMENÇE “Geçtiğimiz hafta Düzce Gölyaka’ da meydana gelen deprem sonrası en kısa sürede sahaya inen Kızılay, deprem mağdurlarının acılarına ortak olma ve dindirme konusunda bir kez daha sınıfı geçti. Depremin etkisi ile sokaklara inen vatandaşlara battaniye dağıtımı yapan Kızılay, depremin ikinci saatinden itibaren sıcak çorba servisi ile afet yönetimi konusunda tecrübesini konuşturdu. Halen evlerine girmekte tedirginlik yaşayan ve sahada çalışan 2500 kişiye günde iki öğün sıcak yemek dağıtan Kızılay, aynı zamanda depremin psikolojik etkilerine karşı da vatandaşlarla birebir ilgilenmeye devam ediyor.

Bizde Balıkesir İl Merkezi olarak Düzceli yurttaşlarımıza geçmiş olsun diyebilmek ve acılarını paylaşabilmek adına çorbada bizim de tuzumuz olsun diyerek Balıkesirli hayırseverlerimizin bağışları ile topladığımız yaklaşık 3 ton gıda malzemesini Bandırma, Edremit, Gönen ve Karesi Şubelerimiz ile deprem bölgesine götürüp, Kızılay Düzce Afet Yönetim Merkezimize teslim ettik. Ardından Afet Koordinasyon Merkezimizde Kızılay Afet Yönetim Genel Müdürümüz sayın İbrahim ÖZER tarafından deprem operasyonu konusunda bilgilendirildik. Allah beterinden korusun, milletimize tekrar böyle afetler yaşatmasın.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2022, 12:40

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER