Edremit’te Hayrettin Karaca Parkı açıldı

Edremit’te Hayrettin Karaca Parkı açıldı

Edremit Belediyesi tarafından İkizçay Mahallesi’nde yapılan parka Tema Vakfı’nın Kurucusu ve Onursal Başkanı Hayrettin Karaca’nın adı verildi.

Edremit Belediyesi tarafından İkizçay Mahallesi 2041 Sokak’ta yeni yapılan ve  “Toprak Dede” olarak bilinen Tema Vakfı Kurucusu ve Onursal Başkanı Hayrettin Karaca’nın adı verilen parkın açılışı gerçekleştirildi.

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, “Hayrettin Karaca, Türkiye çöl olmasın diyerek bu vakfı kurdu ve ağaç dikimiyle ilgili çok büyük bir duyarlılığı vardı. Fidan dikmeyi savunurdu,  ömrünü bu işe veren çok değerli bir insandı. Çok değerli hizmetleri var. Bizlerde belediye meclisimizde oy birliği ile isminin verilmesine karar verdik. Hayretin Karaca gibi bir ismi ve onun ağaca, yeşile, doğaya olan duyarlılığını yaşatmayı görev olarak görüyoruz. Bu parkta adını ömür boyu yaşatacağız” dedi.

Tema Vakfı Edremit Temsilcisi Ebru Tuncel ise parka kurucu başkanları Karaca’nın adının verilmesinden dolayı mutluluk duyduklarını belirterek “Onun çevreye olan bakışı, ilgisi bugüne kadar yaptığı çalışmalar bizlere ışık tutacaktır. Bugün Edremit Belediyemiz Türkiye’nin Toprak Dede’si Hayrettin Karaca’ya sahip çıktığını göstermiştir. Başta Belediye Başkanımız Selman Hasan Arslan olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Arslan’a teşekkür plaketi sundu. (İsmail Özdemir)

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2021, 19:54
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER