Edremit'te Kadınlar Günü'nde Farklı Bir Kutlama

Edremit'te Kadınlar Günü'nde Farklı Bir Kutlama

Kadın konusunda kısa bir yolculuk yaparsak,1857 yılında Nevyork,lu Binlerce Dokuma işçisi kadınlar 10 saat iş günü,çalışma ve eşit ücret konularında Greve gittiler.Sendika dayanışmasına mani olmak için fabrika kapılarına kilit vurularak ,meçhul bir yanağın ile 129 kadın işçi yanarak can verdiler..

1910 yılında 11.Uluslar Arası Sosyalist kadınlar konferansında, Alman sosyalist delege Clara Zetkin önerisiyle, Ekmek ve Barış sloganıyla kabul edilip 1911 yılından itibaren 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü olarak kutlanmaya başladı. Ve bu günün anlamı çiçek olarak Anemon. Karanfil ve Mimoza araştırması sonucu Dayanışma+Ölümsüzlük+Direniş+Hassasiyet+Coşku ve Ümit temsilcisi olarak MİMOZA çiçeği temsil etmesi kararlaştırıldı.

Edremit körfezimizde Fotoğraf koçu Haşmet Demirbil ve Aile dostları Barış yorganın ile Beria-Esat Başak çifti bütünleşerek, Yunusca sevgilerini dostlarına farklı bir sunum ile, Edremit Cumhuriyet meydanında Yağmur altında 15 metrelik Pecvork Sarıkız Sevgi Yorganı nı yeni ilaveleri kabul ederek gösterime dostluk halkası oluşturarak sundular,

Haşmet Demirbil Yağmur şartlarına aldırmadan “20 yıl önce Analoğ kurallarına göre çektiği ve baskısı gerçekleştirdiği 45 adet Dünya kadınları portre fotoğraflarını 90 dk. Sergisini gerçekleştirirken. Siyasi bayrak özelliğine aldırmadan. Sadece dost kimlikleri nedeniyle katılımcı olan bütün parti sanat dostları ile Sanat adına bütünleşip Anı fotoğraflarıyla bütünleştirdiler. Bu arada Muhtar adaylarının katılımıyla’da Sanat ile bütünleşmenin. Kadına saygı konusunda ne kadar çok önemli olduğu bir kez daha vurgulanmış oldu.

Fotoğraf eğitmeni Haşmet Demirbil bu ilk anlamlı seri projesini şöyle açıkladı, Mandal ve çamaşır ipi bayanlarımızın günlük yaşamlarında bir ayrılmazı. Bu nedenle ipe mandal ile asarak sergiledim çünkü sanat halkın içinde paylaşım ile olmalı ve Yorganımız Barış ve dostlukları dünya gezileriyle belgelediğine göre bu Samimi. İçten gelen Yunusça Sevgi yumağını sanat ile bütünleştirmeyi düşünmüş ve bu konuda 24 yıllık örnek aile çiftlerimiz yardım severler derneğimiz örnek çifti Nihal & Fahri Molvalıoğlu ailesi ile Beriya&Esat Başak çiftlerinin katkıları Plaket ve Karanfil buketi ile sembolize edilmiştir, Demirbil 45 adetten oluşan bu Kadın fotoğraflarını sahip çıkacak bir dernek veya kişilere karşılıksız armağan edeceği sözünü verdi.

Ayrıntılı fotoğraflara sayfalarımızı beğenerek aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz.

https://www.facebook.com/korfezdehaber

https://www.facebook.com/groups/korfezdehaber

https://twitter.com/korfezdehaber

https://www.instagram.com/korfezdehaber/

https://www.youtube.com/@KorfezdeHaberTR

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2024, 16:21

Bekir Terzioğlu

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER