Minik Yazardan İl Müdürü Ziyareti

 "Ezgi'nin Merhameti" isimli ilk hikâye kitabıyla okuyucuyla buluşan Karesi Ercan Kıvrak İlkokulu 2. sınıf öğrencimiz Elif Cansu Okay, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı'yı ziyaret etti.

Minik Yazardan İl Müdürü Ziyareti

İl Müdürü Ali Tatlı ile buluşan Elif Cansu, yazmış olduğu kitabı kendisine imzalayarak hediye etti. Kitap yazma süreci ve kitabındaki çizimleri hakkında Ali Tatlı ile sohbet eden ve serinin devamının geleceğini ifade eden minik yazar heyecanını paylaştı. Gerçekleşen buluşmada; çocukların yazarlık becerilerini geliştirmeleri, hayal güçlerini kullanarak kendilerini ifade etmeleri ve düşüncelerini yazılı olarak aktarmalarının onların gelecekteki başarıları için çok önemli olduğu vurgulandı.

6 yaşından beri hikâyeler yazmaya başlayan küçük yazar, hikâyelerinde yer alan çizimlerini de kendisi yapıyor. Ezgi'nin Merhameti isimli kitabında Ezgi karakteri ile okuyucuyu yolculuğa çıkaran Elif Cansu ilerleyen günlerde yayımlamak üzere yine Ezgi karakteri ile bir kitap serisi hazırlamaya başladı. Minik yazar yazdığı hikâye kitabının önsözünde; bu kitabı ailesine, Sınıf Öğretmeni Salih Kılıç'a, çok sevdiği arkadaşlarına ve yurdumuz için çalışan herkese armağan ettiğini yazdı.

Yazdığı kitapla başta sınıf ve okul arkadaşlarına örnek olan Elif Cansu; başka öğrencileri de bu konuda cesaretlendirerek örnek teşkil ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından  uygulanmaya başlanan "Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında okullardan imza günlerine çağrılan Elif Cansu; Balıkesir'de önemli bir farkındalığın oluşmasına katkı sağlıyor.

Kitap sonrası oluşan ilgiden dolayı minik yazarın ailesi de memnuniyetini belirterek kızlarını her zaman desteklediklerini ifade etti. Bu konuda Elif Cansu'nun yaşıtlarına örnek olmasından dolayı gurur duyan ailesi, gelecek hayatında da bu alanı bırakmamasını istiyor. Özellikle bilişim alanındaki bağımlılığının son dönemde bu yaşlarda çok etkin olduğunu, Elif Cansu'nun ise bu kitap çalışmasından sonra sanal bağımlılığa karşı tavrının değiştiğini belirtiyorlar.

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2024, 16:46

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER