SEVGİYİ FOTOĞRAFLAYIP ÖDÜL ALDILAR

SEVGİYİ FOTOĞRAFLAYIP ÖDÜL ALDILAR
Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından ilk kez düzenlenen ‘Sevgi’ konulu fotoğraf yarışmasında, dereceye giren eserlerin sahipleri ödüllendirildi.

Etnografya Müzesi’nde fotoğraf kursu öğrencilerinin eserlerinin sergiside, Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç tarafından açıldı.

Kılıç, fotoğraf çekmesi bilen bir kişinin hayata farklı açıdan bakma şansını yakaladığını belirterek maviye karşı olan ilgisini de kursiyerlerle şu şekilde paylaştı:

“Bir manzara fotoğraf çekmiştim. Sarımtrak kirli olan bir su ve gökyüzü görüntüsü vardı. O an o mavi rengin uyumunu ve güzelliğini fark edemedim. Fotoğrafı bastırdığımda, gökyüzü mavisindeki renk armonisinin suya yansımasını gördüm. O an o güzelliği fark edememiştim. İnsanlar o incelikleri ancak fotoğrafta görebiliyor. Bu nedenle fotoğraf çok önemli”dedi.

 Kılıç, körfezde fotoğrafın bu kadar sevilmesinin Haşmet Demirbil’in 10 yılı aşkın süredir  gösterdiği büyük özverisi sayesinde olduğunu sözlerine ekledi.

  Jüri üyeleri, Haşmet Demirbil, Ömer Gemici, İrfan Kolçak, Ömer Bakan ve Bekir Terzioğlu yarışmaya katılan 21 kişinin 105 eseri arasından 10 eseri seçmekte zor anlar yaşadı. Değerlendirmede ‘Kardeşim Benim’ isimli eseri ile Zinnur Olgun birinci, ‘Cilveli Kızım’ adlı eseri ile Emre Gaznevi ikinci, ‘Özledim’ isimli kompak makine ile çekilen Ayşegül Kızılgül ise üçüncülüğe layık görüldü.

 EHEM Müdürü İsmail Damar, fotoğraf kursunu tamamlayan öğrencilerin başarılarından dolayı gurur duyduğunu söyledi.

  Açılışta yarışmada dereceye girenlere plaket ve başarı belgeleri de protokol üyeleri tarafından verildi.

 Fotoğraf kursundan mezun olanlar kursiyerlerin, ‘Kardelen Objektif Kulübü’ kurarak ilk olarak 18 Martta Çanakkale’deki kutlamaları görüntüleyerek çalışmalarını sürdüreceklerini ifade ettiler

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2014, 19:28
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER