Balıkesir’in Edremit Belediyesi ve ilçeye bağlı Kadıköy, Zeytinli, Akçay, Güre ve Altınoluk’un yeni belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ile İl Genel Meclisi üyeleri (İGM) Adliye Sarayı’nda gerçekleşen tören ile mazbatalarını aldı.
İlçe Seçim Kurulu yetkilileri, Adliye Sarayı içerisindeki bekleme alanını kokteyl düzeni ile donatarak mazbata töreni gerçekleştirdi. Öğlen saatlerinde gerçekleşen törende Edremit’in MHP’li Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç, AK Partili Kadıköy Belediye Başkanı Hasan Özel, DSP’li Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Aslan, CHP’li Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, bağımsız Güre Belediye Başkanı Kamil Saka ve CHP’li Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat mazbatalarına ilk kavuşanlar oldu. Edremit Belediyesi’nin AK Partili 7 Belediye Meclis üyesinin törene katılmadığı gözlenirken, isimleri okunarak salonda bulunan tüm belediye meclis üyeleri ile İGM üyeleri mazbatalarını aldı. Edremit ilçesi ve bağlı 5 beldenin belediye başkanları bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi.
Adliye binasına belediye başkanları ile birlikte gelen yaklaşık 200 kişilik vatandaş topluluğu da töreni binanın üst kat balkonlarından alkış ve tezahüratlar işliğinde takip etti. Daha sonra belediye başkanları belediye binalarına dağılarak, kutlamalar eşliğinde makamlarını teslim aldı.
(İHA)
Yorumlar
Kalan Karakter: