Türkiye’de milattan sonra yapılan en büyük tiyatro olma özelliğini taşıyan Balıkesir’in Edremit ilçesindeki amfi tiyatronun inşaat çalışmaları tamamlandı.
Edremit Belediyesi’nin kendi öz kaynaklarını kullanarak inşaat çalışmalarına başladığı ve 6 bin 500 kişilik kapasitesiyle Türkiye’nin milattan sonra yapılan en büyük amfi tiyatrosu özelliğini taşıyan yapıdaki çalışmalar tamamlandı. Ülkü Tepe Zooloji ve Botanik Parkı, Rekreasyon Alanı içerisinde bulunarak Edremit Körfezi manzarası ile göz kamaştıran amfi tiyatro Edremit Körfezi’nin ve Balıkesir ilinin gurur sembolleri arasındaki yerini şimdiden aldı. Modern ve otantik mimarisiyle dikkat çeken amfi tiyatronun giriş kısmına yerleştirilen ve efe heykeli ise şimdiden büyük beğeni topladı.
Bahçe düzenlemesi yapılan ve yaz başlangıcında açılışı gerçekleştirilecek olan amfi tiyatronun içerisinde 5 yıldızlı otel konforuna sahip engelli kişiler için özel oturma alanları, engelli tuvaletleri, kafeteryalar, dinlenme alanları gibi detaylar ön plana çıkıyor. Amfi tiyatronun sahnesinden yayılan ses akustiğinin ise müzisyenlerin vazgeçemeyeceği bir güzellikte olduğunu söyleniyor.
Henüz resmi adı konulmayan amfi tiyatro ile ilgili geçtiğimiz gün yaptığı basın toplantısında açıklamada bulunan Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, “Seçim vaatlerimizin başında yer alan amfi tiyatro sözümüzü Allah’ın izniyle tuttuk ve Türkiye’de milattan sonra yapılan en büyük tiyatromuzun yapımını tamamladık. Edremit ilçemizin ülkedeki değeri bu sayede bir kat daha arttı. Edremit Belediyesi, bu büyük yatırımları ve hizmetleri ile ülke genelinde imrenilerek izlenen, örnek alınan bir belediye konuma geldi. Hiç bir yere sırtımızı dayamadan kalkıştığımız projelerimizi tamamlama gayretimize halk desteği ve hoşgörüsü de manevi güç kazandırıyor. En önemli projemiz olan dünyanın en büyük termal sağlık merkezi projesi ‘Medikal Vadi’nin başlatılması için gerekli olan görüşmeler yapılıyor. Engellere rağmen Sağlık Bakanlığı ile Tarım Bakanlıklarımızla resmi yazışmalarımız başladı. İnşallah yakın zamanda temel atacağız. Edremit ilçemiz gün geçtikçe büyüyor ve kabuk değiştiriyor” dedi.
EDREMİT’TEKİ DEV AMFİ TİYATRONUN YAPIMI TAMAMLANDI
Yayınlanma :
22.02.2012 19:08
Güncelleme :
22.02.2012 19:08


Haberimiz ile ilgili ayrıntılı fotoğraflara aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz:
- Facebook: Körfezde Haber
- Facebook: Balıkesir Körfezde Haber
- Facebook Grubu: Körfezde Haber
- Twitter: Körfezde Haber
- Instagram: Körfezde Haber
- Facebook: Körfezde Haber Ajansı
- YouTube: Körfezde Haber TR
Balıkesir'in haberde buluştuğu ortak nokta.
Körfezde Haber - Balıkesir'in En Çok Okunan Tek Haber Sitesi
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: