Seminere, Global Sustainable Tourism Council (GSTC) Uzmanı Taner Öztürk konuşmacı olarak katıldı. Ayrıca, Edremit Körfez Bölgesindeki turizm işletmecileri, Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Balıkesir Kültür ve Turizm İl Şube Müdürü Mahmut Demir, Edremit Ticaret Odası Başkanı Ahmet Çetin, Edremit Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Abdullah Soykan ve Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Fatma Dilara Kaya da yer aldı.
Açılış konuşmasını KATTAB Birlik Başkanı Muammer Temiz yaptı
İki bölüm halinde gerçekleştirilen seminerde, Türkiye Sürdürülebilir Turizm Programı’nın aşamaları, otellerde sürdürülebilir dönüşüm süreci ve başarılı uygulama örnekleri ele alındı. Açılış konuşmasını KATTAB Birlik Başkanı Muammer Temiz yaptı. Temiz, “Edremit’in geleceği, doğasına sahip çıkan, yerelden güç alan, birlikte üreten bir anlayışla şekillenecek. Bugün düzenlediğimiz program da, bu anlayışın önemli bir adımıdır” dedi.
Başkan Ertaş’tan Teşekkür
Edremit Belediye Başkanı ve KATTAB Meclis Üyesi Mehmet Ertaş, Edremit’in turizmde hak ettiği yere gelemediğini ancak bu tür organizasyonlarla turizmin gelişmesine destek olunması nedeniyle KATTAB’a teşekkür etti.
KATTAB Genel Sekreteri Turhan Silcan'ın danışmanlığındaki seminerde, konuşma yapan Edremit Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Abdullah Soykan, turizmde sürdürülebilirliğin önemine değinerek, “Potansiyeli çok yüksek olan bir yörede yaşıyoruz. Nasıl ki Kazdağlarımız biyolojik çeşitlilik anlamında ülkemizin önde gelen coğrafi mekanlarından birisiyse, Edremit de aynı Kazdağlarındaki biyolojik çeşitlilik gibi kültürel çeşitliliği ülkemizde en yüksek ilçelerden bir tanesi. Tabi ki bütün bu kaynak değerlerini ancak birlikte, ortak akılla, planlı ve programlı bir şekilde yönetebilirsek, işte o zaman sürdürülebilir bir turizm faaliyeti gerçekleştirmiş oluruz” dedi.
ETO Başkanı Çetin: “Birlikte Turizmi Daha İyi Yerlere Getireceğiz”
Edremit Ticaret Odası Başkanı Ahmet Çetin, yaptığı açıklamada, “Edremit olarak, Kuzey Ege’nin en büyük şehridir ve Kazdağları gibi bir nimete sahibiz. Bunun yanı sıra termal suyumuz, doğal güzelliklerimiz ve tarihi zenginliklerimiz oldukça fazladır. Hep birlikte turizmi daha iyi bir yerlere getirmek için çalışıyoruz. Böyle bir toplantı düzenlediği için KATTAB’a teşekkür ediyorum” dedi.
Seminerde, GSTC Uzmanı Taner Öztürk tarafından Sürdürülebilir Turizm Programı, Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi (GSTC), GSTC Kriterleri ve destinasyon ile otellere etkileri konularında bilgiler verildi. Seminerde emeği geçenlere teşekkür plaketi verildi. Seminerin son bölümü soru-cevap şeklinde devam etti.
Yorumlar
Kalan Karakter: