Bakan Zeybekci: "İzmir’i serbest bölgeler şehri yapacağız"

Ege Serbest Bölge A.Ş. (ESBAŞ) tarafından İzmir’in Bergama ilçesinde planlanan Batı Anadolu Serbest Bölgesi Ön Protokol İmza Törenine katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İzmir’i serbest bölgeler şehri yapacaklarını belirterek "İzmir’le...

Bakan Zeybekci: "İzmir’i serbest bölgeler şehri yapacağız"

Ege Serbest Bölge A.Ş. (ESBAŞ) tarafından İzmir’in Bergama ilçesinde planlanan Batı Anadolu Serbest Bölgesi Ön Protokol İmza Törenine katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İzmir’i serbest bölgeler şehri yapacaklarını belirterek "İzmir’le ilgili farklı bir hayal daha var. Onu kovalamaya devam ediyoruz" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ESBAŞ tarafından İzmir’in Bergama ilçesinde planlanan Batı Anadolu Serbest Bölgesi Ön Protokol İmza Törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Zeybekci, "İzmir’i serbest bölgeler şehri yapacağız, dedik. Sözleri unutanlardan olmadık. Bu ön protokol bir serbest bölge ilanı değil, çünkü o Bakanlar Kurulu kararı ile oluyor ama ‘Biz varız’ diyoruz. Serbest bölgeler son derece önemli. Serbest bölgeler çok büyük avantajlara sahip. Dışarıdaki teşviklerin hepsi serbest bölgelerde uygulanabilir hale geldi. İzmir’le ilgili farklı bir hayal daha var. Onu kovalamaya devam ediyoruz. Israrla, inançla takip etmeye devam ediyoruz. O da olduğunda inşallah onu da paylaşacağız” diye konuştu. Bakan Zeybekci, ESBAŞ’ın Türkiye’nin en başarılı şirketlerinden olduğunu belirterek “20 bin kişinin üzerinde istihdam sağlıyor, 2 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştiriyor. ESBAŞ’ın dünyadaki serbest bölgeler devi haline gelmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

"37 il ihracatının toplamı kadar ihracatımız var"

ESBAŞ Başkanı Faruk Güler de, “Bu bir kalkınma projesi. Ülkemiz için, bölgemiz için faydalı bir proje. Biz serbest bölge kurup çalıştırma tecrübesine sahibiz. Hayata geçireceğimiz Batı Anadolu Serbest Bölgesi’ni de mükemmellik merkezi yapmak için var gücümüzle çalışacağız. Serbest bölge demek Türkiye için ihracat, büyümek, refah ve istihdam demek. Bizim 37 il ihracatının toplamı kadar ihracatımız var. İzmir’in toplam ihracatının yüzde 22’si kadar ihracat yapıyoruz. Ülkemize olan güven ve inancımız tam. Yabancı yatırımcılarla ülkemize duyan güvenin paydası olacağız" ifadelerine yer verdi. Daha sonra ESBAŞ Başkanı Faruk Güler ile Serbest Bölgeler Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürü Uğur Öztürk arasında ön protokol imzalandı.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER