Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Eğitim-Sen’in davetlisi olarak ilçeye gelen emekli bankacı Cengiz Dönmez’in ağaç oyma eserleri büyük ilgi gördü. Belediye düğün salonunda bir grup öğretmenle birlikte sergi açan 3 çocuk babası Dönmez, ağaç oymacılığının kendisini dinlendirdiğini söyledi.
Balıkesir’e bağlı Susurluk ilçesinde av malzemeleri bayiliği yaptığını belirten 54 yaşındaki emekli bankacı Cengiz Dönmez’in ağaç oyma eserleri büyük ilgi gördü. Belediye Başkanı Fikret Akova’nın açılışını yaptığı sergide yer alan eserlerini ilk defa sergilediğini belirten Dönmez, ağaç oymacılığının kendisini dinlendirdiğini söyledi.
Ziraat barkasından 9 yıl önce emekli olduğunu belirten Cengiz Dönmez, “Çocukluğumdan beri ağaç oyma işlerine ilgim vardı. Emekli olduktan sonra biraz daha bu işlere ağırlık verdim. 2 yıl önce de av malzemeleri bayiliği yaptığım iş yerimde boş zamanlarımda ağaç olmaya başladım. Ağaç kütüklerini tuval gibi düşünüp işliyorum. Şu anda İsa’nın doğuşu ve üç müneccim, çeşme başı, falcı ve çiçek figürlerinden oluşan eserlerim ilgi gördü. Bu eserleri satmayı düşünmüyorum. Ağaç oymacılığından büyük keyif alıyorum. Ağaç oymacılığı sayesinde günde 3 paket olan sigara tüketimini bir pakete indirdim. Herkese tavsiye ederim” dedi.
Belediye Başkanı Fikret Akova ve Egitim-Sen şube başkanı Volkan Macar, Cengiz Dönmez’e teşekkür etti.
Yorumlar
Kalan Karakter: