EMEKLİ ÖĞRETMENİN AÇILIM TEPKİSİ
Yayınlanma :
21.10.2009 21:07
Güncelleme :
21.10.2009 21:07


- EDREMİT ASKERLİK ŞUBESİ’NE GİDEREK DİLEKÇE VERDİ
Balıkesir’in Edremit ilçesinde emekli bir öğretmen, hükümetin başlatmış olduğu demokratik açılımı ile ilgili olarak,”İki gündür televizyonları izliyorum ve sinir krizleri geçiriyorum” diyerek Askerlik Şubesi’ne yazdığı dilekçeyi vererek tepki gösterdi.
Emekli öğretmen Hülya Sağlam, Askerlik Şubesi’ne verdiği dilekçede şu ifadelere yer verdi:
“Son günlerde ülkemizde yaşanan sözde Kürt açılımı projesi çevresinde vatanı bölmek isteyen, askere kurşun sıkanlar bugün dağdan inerken davul zurnalarla karşılanıyor; en ufak yargı sürecinden geçirilmeden sözde ifadeleri alınıp serbest bırakılıyor.
Ben emekli öğretmenim iki erkek evlat annesiyim ne öğrencilerimi ne de evlatlarımı yetişirken devletin bütünlülüğünü korunmasını için bütün gücümle gayret ettim, devlet anadır, devlet babadır dedim. Devletimiz, Milletimiz, Toprağımız ve Bayrağımız için kurşun yemeninde, ekmeğini yemeninde bir farkı olmadığını düşündüm. Seve seve canımı vereceğimi her zaman haykırdım. Asker olmak her Türk genci için bir şereftir düşüncesine sahip oldum. Atalarımdan öyle gördüm, öyle öğrendim öyle de öğrettim ve bütün yetiştirdiğim çocuklara da gerektiği zaman vatanı için can vermenin kutsallığını anlattım. Her zaman ölümlerin en şereflisini şehitlik olduğuna inandım. Televizyonlarda her şehit haberi duyduğumda O analarla ağladım onların acısını üzüntüsünü yüreğimde hissettim. Vatan Sağolsun dedim.
Ama iki gündür televizyonları izliyorum ve sinir krizleri geçiriyorum.
Binlerce vatan evladı niçin şehit oldu diye düşünüyorum bu gün vatan hainlerini davul zurnalarla karşılamak için mi evlatlarımızı şehit verdik. Bende iki erkek evlat annesiyim bu durumda çocuklarımı hainlerin kahpe kurşunlarına hedef olsunlar diye askere göndermek istemiyorum. Benim vatanıma, milletime, toprağıma, bayrağıma ve bütünlüğümü bozmak isteyen hainlerin affedenleri ben affetmiyorum, onları yüce makama Allah’a havale ediyorum.”
Haberimiz ile ilgili ayrıntılı fotoğraflara aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz:
- Facebook: Körfezde Haber
- Facebook: Balıkesir Körfezde Haber
- Facebook Grubu: Körfezde Haber
- Twitter: Körfezde Haber
- Instagram: Körfezde Haber
- Facebook: Körfezde Haber Ajansı
- YouTube: Körfezde Haber TR
Balıkesir'in haberde buluştuğu ortak nokta.
Körfezde Haber - Balıkesir'in En Çok Okunan Tek Haber Sitesi
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: