Türkiye’de sayısı 12 milyon civarında olduğu belirtilen engellilerin sorunlarını siyasi arenada çözebilmek adına engellilere yönelik sivil toplum kuruluşları ve engelliler tarafından kuruluş çalışmalarının sürdüğü Engelsiz Türkiye Partisi resmen kuruldu.
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, uzun yıllar Birlik Ortopedik Engelliler Derneği Genel Başkanlığı’nı yürüten, ortopedik engelli vatandaş Muharrem Parmaksız’ın öncülüğünde, partinin Kocaeli’de sürdürülen kuruluş etabında 40 ilde teşkilatlanmasını tamamlayarak, İç İşleri Bakanlığına sunulan kuruluş bildirgesinin kabul edildiği öğrenildi. Engelsiz Türkiye Partisi’nin (ETP) Genel Başkan Muharrem Parmaksız öncülüğünde, 16’sı engelli, 32 kurucusunun aylardır süren yoğun çalışmalarının ardından, partinin ilk resmi il başkanlığı da Kocaeli’de oluşturularak, Kocaeli İl Başkanlığına İrfan Gönenç getirildi.
Türkiye’nin resmen 62. siyasi partisi olmaya hak kazanan ETP’nin, yönetim kadrolarında engellilerin çoğunlukta olacağı ve partinin ülke yönetimine talip olduğu belirtildi. Engellilerin sorunlarının siyasi arenada çözümlenmesinin yanı sıra ülkede vatandaşlara uygulanan her türlü siyasi engelin önüne geçmeyi hedefleyen partinin; Kemalist çizgide hareket edeceği ve siyasi görüşü ne olursa olsun herkesi kucaklamayı amaçladığı kaydedildi.
41 ilde teşkilatlanmayı tamamlayan Engelsiz Türkiye Partisinin 81 ilde örgütlenmek için çalışmalarını sürdürdüğü ve ilçe bazında da ilk örgütlenmeyi Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde yapılacağı kaydedildi.
İLK HEDEF YEREL SEÇİMLER
Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız ETP Genel Başkanı Muharrem Parmaksız, Partinin genel merkezinin Ankara’da oluşturulması için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydederek, “Türkiye genelinde örgütlenme çalışmalarımız süratle devam ediyor. Bunun yanı sıra ilk hedefimiz 2 yıl sonraki yerel seçimlerde engellilerin çoğunlukta olduğu adaylarla oy pusulasındaki yerimizi almaktır” dedi.
Parmaksız, partisinin kurucu üyeleri ile birlikte, günümüzde kendisini cesaretli gören birçok kişiden daha cesaretli ve yürekli olduklarını vurgulayarak, “Bu ülkenin engellide olsa gerçek birer ferdi olarak kendi köşemizde oturup, ülkemizde yaşanılan sosyo-ekonomik ve jeo-politik olumsuzluklara seyirci kalamazdık. Bugün öylesi bir siyasi tablonun karşısındayız ki; Kurtuluş Savaşı mücadelesi vererek işgal güçlerini denize döküp, ülkeyi sil baştan inşa ederek yeniden kuran dedelerimizle gurur duydukları için Kemalist ve aydınlar adeta sorgulanır oldu. Böylesi bir dönemde taşın altına elimizi sokabilmek adına üzerimize düşen görevi üstlendiğimize inanıyorum” diye konuştu.
ETP’nin asla tabela partisi olarak kalmayacağını kaydeden Parmaksız, “Biz kısa zamanda örgütlenme çalışmalarımızı tamamlayarak, engelliyi iktidara getirmek için yola çıktık. Amacımız sadece engellilerin haklarını savunmak değil, ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmaktır. Daha yolun başında olmamıza rağmen akademisyen arkadaşlarımızla hazırladığımız parti tüzüğümüzde, ülkemizin kurtuluş reçetesi bulunmaktadır. Her kesimden halkımızın desteğiyle ekonomik, sosyal, iç ve dış politikalarda Atatürkiye’ye yakışan çözüm önerilerimizle ülkemiz ve milletimizi aydınlık yarınlara taşıyabilmek için mücadelemizi vereceğiz. İlk hedefimiz yerel seçimlerde, yerel yönetimleri AKP, CHP, MHP ve BDP tekelinden kurtarmak olacaktır” ifadelerini kullandı.
ENGELSİZ TÜRKİYE PARTİSİ RESMEN KURULDU
Yayınlanma :
08.01.2012 17:35
Güncelleme :
08.01.2012 17:35


Haberimiz ile ilgili ayrıntılı fotoğraflara aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz:
- Facebook: Körfezde Haber
- Facebook: Balıkesir Körfezde Haber
- Facebook Grubu: Körfezde Haber
- Twitter: Körfezde Haber
- Instagram: Körfezde Haber
- Facebook: Körfezde Haber Ajansı
- YouTube: Körfezde Haber TR
Balıkesir'in haberde buluştuğu ortak nokta.
Körfezde Haber - Balıkesir'in En Çok Okunan Tek Haber Sitesi
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: