Faruk Türk Yazıyor.. Bizim 6'lı- Edremit'te İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ne yazık ki bir türlü dikiş tutmuyor.

Çıkan haber herkesi çok şaşırttı

Milletvekillerini ise yine sınıfta bıraktı.

Yorumlarda  "Ben de başarılıyım ilçe müdürü olamıyorum"

Edremit'te İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ne yazık ki bir türlü dikiş tutmuyor.

Eğitim alanında da yapılan atamalar ne yazık ki şaşkınlık yaşatmaya devam ediyor. Son olarak başarılı(!) ilçe müdürü Y. Ö. nün iki yıl gibi bir sürede görevden alınıp ilçede öğretmen olarak atanması sonrası boşalan göreve bir dönem hakkında dava açılarak yargılanan ancak yargı kararı ile tekrar göreve  atanan Y. K. getirilmişti.

Görev yaptığını dahi gören olmayan Y. K. bir ay gibi kısa sürede  bu görevden alınarak araştırmacı, uzman kadrosuna atandı.

Dağ fare mi doğurdu?

Hemen ardından eğitim camiası başta olmak üzere siyasi çevrelerde uzun süre nefesini tutarken bu kez Kastamonu Bozkurt'tan  atama yapıldı. Çiçeği burnunda müdür hafta başı  göreve başladı.

Balıkesirliler dikiş tutturamadı.

Edremit’ te yaşanan bu gelişmeler Ak Parti’nin taban değil, tavan sözünün dinlenmesi, yerel dinamiklerin göz ardı edildiği, yorumlarını da beraberinde getirdi. Bu durumun diğer kamu kurumlarında benzer olduğu Balıkesir insanının layık görülmediği makamların ise seçimlerde sandığa nasıl yansıyacağı konusunda yorumlara neden oldu.

Başarılı müdür!

Son olarak Edremit ilçe müdürlüğüne atanan müdürle ilgili sosyal medyadaki çıkan haber ve  yorumlar ise Edremit'te çok büyük şaşkınlığa neden oldu. Bu durum atama yapılmada referans yada tercih edilme sebebinin sorgulanmasına neden oldu. Eğitimcilerle ilgili haberlerin yer aldığı bir internet sitesinde çıkan haber içeriği ve bu habere yapılan yorumlar kafalarda soru işaretleri oluşturdu.

Haberde 2021 de Bozkurt'a müdür olan kişinin 2022 de Edremit'e atanmasının ardında yatan başarıdan bahsedilirken bu başarı- başarılar (!) ise şimdi ilçede heyecan uyandırdı. Haber de yapılan bazı yorumlarda bu atama (ti) ye de alındı.

 Ne olursa olsun referans yada tercih sebebi ilçede gündem oldu, bizim 6'lı ise yine sınıfta kaldı.

Daha öncede ısrarla getirilmiş ve bu filmi görmüştük.

Bakalım Edremit'te eğitimde bu kez çağ mı yoksa ip mi atlayacak. Sandığa ise nasıl yansıyacak.

Kim bilir 2 gün sonra burada da çok başarılı olur bakan yardımcısı mı olur, uzman mı olur, öğretmen mi olur? şaşırmamak lazım.

İşte haber ve ilginç yorumlar..

YORUM EKLE