ABD’li papaz yeniden hakim karşısında (3)

Terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği iddiasıyla tutuklu bulunan ve 35 yıl hapis cezası istenen ABD’li papaz Andrew Craig Brunson, gizli tanık ’Serhat’ın kendisine yönelik suçlamalarını kabul etmedi.

ABD’li papaz yeniden hakim karşısında (3)

Terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği iddiasıyla tutuklu bulunan ve 35 yıl hapis cezası istenen ABD’li papaz Andrew Craig Brunson, gizli tanık ’Serhat’ın kendisine yönelik suçlamalarını kabul etmedi.

’Serhat’ kod adlı gizli tanığın yanlış bilgilerle dolu ifade verdiğini savunan Brunson, "PKK bayraklarından söz ediyor nerede bu bayraklar. Bu fotoğraflar Muhammet Ahmet’in sosyal medya hesaplarından alınmış ama onlar Belçika’da çekilmiş olanlar. Bizim kilisemizde bunlar hiç olmadı. Tanığın hiçbir delili yok, hep ikinci ya da üçüncü kişilerden duyduklarını anlattı. Ben de Muhammet Ahmet’in sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlarından rahatsız oldum, bu konuda onu uyardım" ifadelerini kullandı.

Mülteciler konusu

Tanık Serhat’ın mültecilerin iltica etmeleri iddiasını da yalanlayan Brunson, gizli tanığın bazı suçlamalarının, eskiden bağlı olduğu grupla ilgili olduğunu ancak kendisinin bu grupla alakasının kalmadığını anlatıp, "Eğer bu gruptaki kişiler FETÖ’ye destek veriyorlarsa haklarında işlem yapılsın o zaman" dedi. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne ilk kez 2014 yılında gittiğini, kamplarda İncil dağıtmadığını söyleyen Brunson, kilisede yaptığı evliliklerle ilgili suçlamalara ise, "Ben 16 yıllık sürede sadece 6 kez evlendirme töreni düzenledim. Bunlardan da bir tanesi sadece Kürt kökenliydi. Bu Kürt kökenlinin de evliliğini ben sağlamadım kendileri karar verdiler. Benim bir yönlendirmem olmadı. PKK ile ilgili de iddiaları reddediyorum. Gizli tanığın bizim kilisemize çok geldiğini düşünmüyorum" dedi.

"Kilisemizde milliyetçiler de var"

Mahkeme başkanının neden PKK sempatizanı bir kişiyle ilişkide bulunduğu yönünde soru sorması üzerine Andrew Brunson şunları söyledi:

“Bizim kilisemizde aşırı milliyetçi insanlar da, Türk kardeşlerimiz de vardı. Hem aşırı milliyetçi hem de Kürtler vardı. Ben ikisine de aynı mesafedeydim. Ancak Kürtçü olmak başka PKK’lı olmak başka. Kimisi Kürtçeyi seviyordu, Kürt dilini seviyordu. Hakları konusunda hassastı. Biz iki tarafla da iyi yaşıyorduk. Defalarca kardeş olduğumuza yönelik konuşmalarımda değindim. Siyasetin kiliseye girmemesi için çabaladım" dedi.

PKK’lı kişileri kiliseye kabul etmediklerini de ileri süren Brunson, suçlamalar içinde, "Bu anlatılanlar utanç verici ve iğrenç şeyler. Ben bunları kabul etmiyorum. Kilisemizde ses kaydı ve görüntü kaldı hiç olmadı. Bunların hiçbir kaydı yok. Gezi olaylarıyla ilgili de hiç konuşmadım" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER