Armağanlar Kadar İdeal Işığı Dağıtan Adam

Armağanlar Kadar İdeal Işığı Dağıtan Adam

(Eşekle Gelen Dostoyevski-Ersin BİLGE)

Yıllar önce Edremit Kitap günlerinde mütevazı. Sessiz haliyle tanışmış ve kitabını okuyunca niçin çok daha fazla sohbet etmedim diye hüzünlenmiş ve kendisini İnternetten takibe başlayınca hayranlığım daha pekişmişti. Çünkü o klasik bir ziyaret ve hediye dağıtmaktan daha çok. Gerçek yaşamının başlangıcını ve bu günkü konumunu anlatarak ,gençlere ideal ve başarıya giden yol için ışık tutmayı, çevresindeki zengin dostlarla öğrenciler arasında köprü oluşturarak Hızır Lokmaları dağıtımını kendisine Yaşam felsefesi haline getirmiş, özverili bir yol çizmişti (Ben başarabildiysem sen niçin başaramayacaksın diye enerji ve ışık tutuyor….)

Kısacası, ilkokul hayatındaki yoksul günlerindeki kırtasiye, ders araç ihtiyacında, öğretmeninin “Eşek sudan gelinceye kadar döverim sözüne, Okumamış Anadolu kadını Annesinin, Ya eşek sudan gelmezse öğretmenim cevabı karsısında öğretmenin yaptığı konuşma hatası ve Okuma mücadelesi ile yanıp

tutuşan,Eşekli,kırtasiye dağıtım hayalleri gören ve hayatının Zirveye götüren başarısını öykülerle yeni nesle Işık tutarak İDOL olma savaşı veren ve bence alkışlanacak bir dost……

Kolay değil, Erzincan’da başlayan bir yaşam ve Almanya’da devam ederken, yurdumun çocukları niçin başarıya ulaşmasınlar duyguları ile yanıp tutuşan, Pantolonları yamalı gençlikleri vasat bir gelecek için değil, Modern yararlı bir görevlere nasıl hayal kurup başarmasınlar düşüncesiyle, Karşılıksız çıkar beklemeden, Özverili imkanlarıyla Kitaplar, kırtasıye malzemesi toplayıp bir Eşek sembolü ile Doğu,Batı,Alevi,Sünni,Kürt,ve Türk demeden çocuklarımıza ulaşıyor, Tahsil yaşamları boyunca Hızır lokmaları dağıtmaya aracı oluyor…(Bu arada yaşam öykü kitabı ATYG (Avrupa Türk Yazarlar Gurubu)ödülü ile onurlandırıldı.

Geçtiğimiz günlerde Almanya’dan Önce İzmir-Narlıdere Belediyesinin, Sonra Ayvalık belediyesinin onur konuğu olarak davet edildi. Yüzlerce kitabı ücretsiz dağıtıldı, söyleşi yaptı….Önceki yıllarda Havran Fazlıca Köyü ilk okul çocuklarına armağanlarını yaz ayında sunarak mutlu anılar yaşamıştı.

Yakın dostluğumuzdan ötürü Bursa-Orhaneli dağ köyünden gelen sinyaller doğrultusunda, Demirci Şehit Himmet İlk Okulu,/Erenler ilkokulu /Kadri Uğur ortaokulunda Kış şartlarına aldırmaksızın ve Karagözün memleketinde 320 çocuğa Eşek ile kırtasiye dağıtırken, Orhaneli Genç Kaymakamı ve Milli Eğitim Müdürü tarafından hayranlık ve dostluk katkılarıyla unutulmaz anılar yaşanıldı. Paket sunuldu.(şimdi Kırklareli Cağdaş yaşam daveti ve VAN, daki okul davetlerinin planlamasını yapıyor)

Bursa’ya gitmişken Osmanlı yadigâr bölgeler gezildi ama en önemlisi Bir sanat sergisi açılışına katılarak Metal Kolda Devlet Sanatçısı 82 yaşında Yılmaz Emen ustanın Kaşık Çataldan oluşan heykellerine hayran kaldı……Özel davetlere ve sohbetlere katıldı…….

Bu arada bir mektup mutluluğunu benimle paylaştı…Ardahanlı Üniversite öğrencisinden bir ahde vefa mektubu ……Ardahan Damal ilçesine bağlı Seyit ören köyünde 2020 yılında ziyarete gittiği bir okulda Zehra Türker ile tanıştı ve evlerine yaptığı ziyarette Hasta bir baba ile okula devam eden kardeşlerin yanında ,Üniversitede Okuma aşkıyla yanan duygulara sessiz kalmayıp Almanya’ya gittiğinde Hayırsever Helimut Lutz ile köprü oluşturup,o günlerde babası vefat edip,Safranbolu Türker İnanoğlu üniversitesini kazanmış Zehra,ya Hızır lokmalarını yetiştirdi. Burs ile hayatı aydınlanan Zehra baba yarısı amca olarak benimsediği Helimut amcanın vefatı ile duygusal yıkıldı fakat amcanın eşi Nevin ablası bursu devam ettirme kararını çoktan vermişti. Zehra Nevin ablasına Almanya, ya yazdığı taziye mektubu okuyanlara duygulu anlar yaşattı.

“Ersin Bilge benim için baba yarısı amcalık görevini üstlenerek sizlerle irtibat sağlayarak üniversite hayatıma Hızır lokmalarınızla başlattı. Üniversite yıllarım sizin ilginizle sonuçlanacak fakat sizlere olan gönül bağım sonsuza kadar yaşayacaktır. Helimut amcam inanıyorum ki sen bu evrende Sevgi tohumları olarak topraklara serpildin. Senin bu kutsal tohumlarından Sevği, Kardeşlik, Dostluk yeşerecek, biz gençlere sonsuz umut ve yol gösterici olacak. Yattığın yerde huzur ve ışıklar içinde uyu. Yıldızlar yoldaşın olsun. Seni asla unutmayacağım sonsuza kadar. Nevin ablacığım sana sabır. Başsağlığı ve sağlıklı uzun ömürler diler hürmetle ellerinden öperim……Zehra…..

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER