Foça’da Cumhuriyet coşkusu için hazırlıklar tamam

Foça Belediyesi, Cumhuriyetin 94’üncü yılının Foça ve Bağarası’nda düzenlediği etkinliklerle kutlanacağını bildirdi.Cumhuriyet Bayramına az bir süre kala Foça Belediyesi de kutlama programları hakkında bilgi verdi. Belediye başkanlığı,...

Foça’da Cumhuriyet coşkusu için hazırlıklar tamam

Foça Belediyesi, Cumhuriyetin 94’üncü yılının Foça ve Bağarası’nda düzenlediği etkinliklerle kutlanacağını bildirdi.

Cumhuriyet Bayramına az bir süre kala Foça Belediyesi de kutlama programları hakkında bilgi verdi. Belediye başkanlığı, kutlamaların 27-29 Ekim tarihlerinde Foça ve Bağarası’nda düzenlenen etkinliklerle kutlanacağını duyurdu. 27 Ekim Cuma günü Bağarası’nda Foça Belediyesi ve Bağarası Gençlik ve Dayanışma Derneği ortaklığı ile Bağarası Çok Amaçlı Salon da düzenlenen etkinliklerde ilk olarak, Ulu Önder Atatürk ile ilgili fotoğraf ve resim sergisi açılacak. Hülya Erduran’ın albümünden eserlerin yer alacağı serginin açılış saati 14.00 olarak belirlenirken, bu programın ardından 28 Ekim Cumartesi günü Foça Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu da Atatürk’ün sevdiği türküleri seslendirecek.

Resmi kutlamaların da adresi Foça Cumhuriyet Meydanı olacak. 28 Ekim Cumartesi günü çelenk sunma töreninin ardından 29 Ekim Pazar günü saat 10.00’da da Foça Kaymakamlık binasında tören yapılacak.

Cumhuriyet’in 94’üncü yılı kutlamalarının coşkusu 29 Ekim Pazar günü saat 19.30’da başlayacak olan Fener Alayı ile devam edecek. Kavala Kafe’den başlayan yürüyüş, Demokrasi Meydanına kadar sürecek. Saat 20.00’de ise Demokrasi Meydanında sevilen sanatçı Özgür Kıyat’ın vereceği konserle Cumhuriyet Bayramı sevinci tavan yapacak.

Türkiye Cumhuriyetine büyük bir sevgi ve sadakatle bağlı olduklarını ifade eden Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, yaklaşan bayram öncesi şu açıklamaları yaptı:

"Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Cumhuriyetimiz için gözünü kırpmadan canlarını feda eden kahramanların çocuklarıyız. Ulu Önderimize ve Kurtuluş Savaşı kahramanlarımıza büyük minnet ve şükran borçluyuz. Şanlı bayrağımız altında bağımsız ve özgür biçimde yaşamamızı sağlayan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı gazilerimizi ve şehitlerimizi en derin saygı ve minnetle anıyoruz. Tüm halkımızı, 27-29 Ekim tarihlerinde Foça ve Bağarası’nda gerçekleştireceğimiz Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliklerimize katılmaya davet ediyoruz."

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER