İnegöl’den Afrin ve İdlib’e 7 TIR yardım

İHH İnegöl öncülüğünde İnegöl’deki kurum ve kuruluşlar ile STK’ların katıldığı kampanyada toplanan gıda ve yaşam ürünlerinin bulunduğu 7 yardım TIR’ı dualarla Afrin ve İdlib’e gönderildi.Fatih Camii önünde düzenlenen törene...

İnegöl’den Afrin ve İdlib’e 7 TIR yardım

İHH İnegöl öncülüğünde İnegöl’deki kurum ve kuruluşlar ile STK’ların katıldığı kampanyada toplanan gıda ve yaşam ürünlerinin bulunduğu 7 yardım TIR’ı dualarla Afrin ve İdlib’e gönderildi.

Fatih Camii önünde düzenlenen törene Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alper Taban, İlçe Müftüsü Kazım Güzel ve çok sayıda dernek başkanı ve vatandaşlar katıldı. Uğurlama töreninde konuşan İHH İnegöl Başkanı İlhan Tatlı, “Suriye toprakları perişan halde. Ben bunu şuna benzetiyorum; adeta filler tepiniyor, çimenler eziliyor. Bölgede onlarca devlet hesap yapıyor ve birbirlerine güç gösterisinde bulunuyor. Olan mağdur insanlara oluyor. Olan kadınlara oluyor, olan çocuklara oluyor. 4 sefer bölgeye gittim. En son 3 hafta önce bölgedeydim. Bölgede yaşayan insanlar 9-10 metrekarelik çadırlarda yaşıyorlar. Ve bu çadırlarda yazın yanıyorlar, kışın ise donuyorlar. En son gittiğimizde çocuklara bot, mont götürmüştük. Bunları dağıtırken ben özellikle bir şeye çok dikkat ediyorum; yetimlere götürürken sayılarda daha fazla götürmeye çalışırım ki, aman bir yetim bir şey almamazlık yapmasın diye. Baktım bir tane kız çocuğunun elinde ayakkabısı yok. Hepsinde var ama onda yok. Biraz Arapça, biraz Türkçe karışık dedim ki kızım ayakkabıların nerde yoksa sana vermediler mi? Hayır verdiler, çadırda dedi. Göster çadırını dedim, çadırına kadar gittik, çadırını fermuarını açtık ve baktım yastığın altına botunu saklamış. Niye sakladığını sordum; amca borum kirlenmesin dedi ve bu botlarını bayramda giyeceğini söyledi. Ayağında terlikler vardı” dedi.

Suriye’de yaşanan insanlık dramına sessiz kalınamayacağını ifade eden Belediye Başkanı Alper Taban, “Bugün bir hayra vesile olmak için toplandık. Tabii ki hayırda yarışmak lazım. Kaldı ki ülkemizin sınırında yaşanan ve Mehmetçiğin bizzat içinde bulunduğu Suriye sınırlarında bir mücadele var. Öncelikle ben bütün Türk Silahlı Kuvvetlerimize kolaylık diliyorum. Rabbim onları korusun inşallah. Onları muzaffer eylesin inşallah. Orada yaşanan bir dram var. Bunu sağ olsun basın mensupları aracılığı ile izliyoruz. Bundan hiçbirimiz sorumlu değiliz veya bana ne beni ilgilendirmez deme lüksüne sahip değiliz. Hepimizin sorumluluğu var. Eğer biz Elhamdülillah Müslüman’ız diyorsak, böyle olmak zorunda. Orada bir yangın var. Biz hem bunun söndürülmesi hem de oradaki yaraların sarılması anlamında mücadele ediyoruz. Bugün İnegöl özelinde, İHH’nın tertip ettiği bir organizasyonda buluşmuş olduk. Ben emeği geçen İHH yöneticilerini, beraberinde buraya katkı koyan hayırseverlerimiz kutluyorum. Hepsinden Allah razı olsun. Gerekli olduğu sürece necip milletimiz her zaman yardıma hazır. Kim düşmüş durumdaysa, bizim bu güzel insanımız elini uzatmıştır” dedi.

Müftü Kazım Güzel’in dua etmesinin ardından yardım TIR’ları Afrin ve İdlib’e doğru yola çıktı.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER