Ramazan Bayram öncesinde çocukları sevindirdiler

Ramazan Bayram öncesinde çocukları sevindirdiler

Merkezi İstanbul’da bulunan KAPI Uluslar arası Yardım Derneği, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Şefkat Evleri Derneği’nin koordinasyonunda yaklaşan bayram öncesinde ilçedeki yoksul ailelere yönelik anlamlı bir jest yaptı.

Ayvalık’ta, ihtiyaç ailelerin çocuklarına İstanbul’dan getirdikleri hediye paketlerini dağıtan dernek gönüllüleri adeta minik kalpleri fethetti.

Ayvalık’ta; çöp entegre tesisi bölgesinde barakalarda yaşayan ailelerin çocukları başta olmak üzere, Altınova ve kırsal mahallelerde yaşayan çocuklara ulaşan gönüllüler, hayırsever vatandaşların katkılarıyla temin ettikleri hediyeleri dağıttılar.

Yaptıkları anlamlı çalışmayla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan KAPI Uluslar arası Yardım Derneği Başkanı Neslihan Dural, hedeflerinin Anneler Günü ile Ramazan Bayramı’nda yoksul ailelerin çocuklarını sevindirmek olduğunu vurgulayarak, “Bu pandemi döneminde hem annelerimizin yanına gidemiyoruz. Bayram arifesinde olmamıza rağmen onların ellerini öpemeyeceğimiz için onlara ufak tefek hediyeler götürecektik ama içinde bulunduğumuz koşullarda bunu yapamayacaktık.  Onlar adına buradaki küçük çocuklarımıza kırtasiye paketleri, içinde oyuncaklar ve çikolatalar bulunan ufak hediye paketleri hazırladık. Bizlere bu hediyelerin ulaştırılması için destek veren hayırsever anneler adına burada bu hediyelerimizi çocuklarımıza dağıtıyoruz. “ dedi.

Ayvalık Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fatma Cavlı da, “Burada kardeş derneğimiz KAPI Uluslar arası Yardım Derneği ile birlikte Anneler Günü ve yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde çocukları sevindirip, onlara hediyeler dağıtıyoruz. Çocuklara dokunmak, çocukların yüzünde tebessüm olmak dünyanın en güzel duygusudur.” diye konuştu.

(Bekir Terzioğlu)

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER