Sanat ve Kardeşlik adına muhteşem sergi

Sanat ve Kardeşlik adına muhteşem sergi

2015 Yılında Selanik-Nausada başlayan ve çığ gibi büyüyen, Dünyamız için Huzur ve Mutluluğa giden tek çözüm yolunun ve Savaşların gereksizliğini-vahşetini vurgulayabilmenin Barış ve Kardeşlik Rüzgârının Bahar fırtınasını estirebilmesinin doğru adresi Sanat ve Kardeşlik duygularının bütünleşmesiyle oluşumunu ilke edinen Maria Loumpourrdi&Hasan Kadakcı beraberliği ile İnternational Art Exhıbition (Uluslar Arası Sanat Birliği)İstanbul –Galler Sanatif Sergi Salonunda Yunan-Türk dostluk rüzgârı ile Muhteşem bir kalabalık Sanat buluşma gerçekleştirdiler.

Uluslar arası etkinlik Resim, Heykel, Fotoğraf ve Yazarların kitap imza-şöyleşi sunumları ile gerçekleşirken 80 sanatcı gurubundan oluşmuş ve Yunanistan, Türkiye, Fransa, Arnavutluk,Polonya dan dan gelen yıllardır birbirlerinden kopmıyan  dostlardan oluşmuştur.

4 gün devam edecek Sanat şenliğinin muhteşem Müzik gala gecesinde Sanatçı Sevgi Son Sualp sahne alacak ve Yunan dostlar bu arada fırsat buldukça İstanbul Kültür gezilerini gerçekleştireceklerdir.

Açılış Sanatçı ve Davetli gurupların katılımıyla sergi salonu sayısal rekorunu kırmıştır. Acılış kurdelesini, Nausa Bld.Bşk.yrd.&Kültür müdürü / Patric /  Maria / Dernek başkanları ve Sanatçı  dostlar coşkulu bir şekilde keserek  Kokteyl ile devam ederken mutlulukları Anı fotoğraflarına konuk olmuştur.

Kuruluşun temel taşı sanatçı Hasan Kadakcı rahatsızlığı nedeniyle İstanbul açılışına katılamazken ( Hasan,ın dostlara Sevgilerini Haşmet iletmiştir ),Vekaleten dostu ve Maria,nın Manevi Kan Kardeşi Haşmet Demirbil eşlik etmiş olup,günün mutlu anılarını Fotoğraf karelerinde sonsuza saklayabilmek için yoğun bir ilgi odağı olmuştur..

Maria&Hasan ikilisinin Çanakkale sahillerinde Barış ve Dostluk adına Kazdağları rüzgarını taşıdıkları bölgemizin Zeytin fidanlarından Mini bir Zeytin orman fidanlığı oluşturmuşlar, Kapodokya,İzmir gibi kentlerimizde Yunan dostlarımızla Sanat ve Kültür turlarında unutulmaz anıları yanı sıra.Unesco adayı olan Kazdağıları-Sarıkız Barış ve Dostluk yorganı yanı sıra Türk –Yunan sanatçılarımızın eserlerinden oluşan yeni bir sanat yorganı fidanı büyümeye devam etmekte,Sanat albümleri ile unutulmaz anıların mimarlıklarına devam etmektedirler. (yakın bir gelecekte Yunanistan sergi günleri planlamaktadırlar)

Serginin Muhteşem gala yemeği, Hünkar Sahne Kumkapı, da gerçekleştirilmiş olup, gezi ve Müzik geceleri  Sevği Son Sualp,ın menajeri  tarafından muhteşem çekim ve yorumlarıyla video olarak gerçekleştirilip katılım sanatçılara armağan etme süprizi yaratılmıştır,

Haşmet DEMİRBİL

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2024, 16:04

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER