MİLLETE İŞ Mİ LAZIM, KEK Mİ LAZIM ?

MİLLETE İŞ Mİ LAZIM, KEK Mİ LAZIM ?

AKIN: MİLLETE İŞ Mİ LAZIM, KEK Mİ LAZIM?

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, çalışmalarına dur durak bilmeden devam ediyor. Akın, hafta sonu da yoğun bir çalışma programı izledi. Çalışma adresi Gönen olan Milletvekili Akın’ın, pazar günkü programının detayları şu şekilde;

Akın ilk olarak Gönen Sarıköy, Gündoğan, Hasanbey ve Karşıyaka mahallerini ziyaret etti. Esnaflara hayırlı işler dileyen Akın, hemşerileri ile sohbet etti. Akın hemşerilerine, “Türkiye, bugün tarihi bir kararın eşiğinde. Özgür yurttaşlar olarak kardeşçe bir arada mı yaşayacağız? Yoksa özgürlüğünü yitirmiş ve birbirinden uzaklaşmış kalabalıklara mı dönüşeceğiz? Ülkemiz bugün, kişiselleşmiş, keyfileşmiş tek adam rejiminin tehdidi altındadır. Demokrasimiz, derin bir krizin içinde. Ülkemizi bu krizden kurtaracak olan milletimizin iradesidir” dedi.

“Çiftçilerimiz, yüksek girdi maliyetlerini karşılayamıyor. İthalat nedeniyle eziliyor. Düşük ürün fiyatları yüzünden tarlasını terk ediyor. Orman köylülerimiz, sosyal güvenliğe ve emeklilik haklarına sahip olmaksızın çalışıyor. Emeklilerimiz, emekli maaşıyla geçinemiyor. Her geçen gün yoksullaşıyor. Millet aş istiyor, iş istiyor; bunların umurunda değil. Şimdi de kıraathane açacaklarmış, bu ülkenin kıraathaneye mi ihtiyacı var? Fabrika açacağım, çiftçiyi, esnafı kalkındıracağım, sanayide 4.0’a geçişi sağlayacağım demek yok! Bedava kek dağıtacaklarmış! Keki milletimiz evinde yapar. Kek mi lazım, iş mi lazım? Şehir hastanelerine hasta garantisi, köprülere araç garantisi verdikleri gibi kıraathanelere de %70 çay garantisi verip yine yandaşların cebini şişirirler. Çayı bile dolarla satarlarsa hiç şaşırmayız o kıraathanelerde”.

Akın, “AKP’nin on altı yılda tahribata uğrattığı alanlardan biri de sağlık alanıdır. Milletvekili Akın, Sağlık hizmetlerinin ücretsiz sağlanması ilkesini benimseyeceğiz. Sağlık hizmetlerinde katılım payı, ilave ücret ödemeleri kaldıracağız. Prim ödemiş olmayı sağlık hizmeti almanın ön koşulu olmaktan çıkaracağız. Aile Sigortası kapsamındaki tüm yurttaşlarımızın GSS primlerini Hazine’den karşılayacağız. Bu yurttaşlarımızın GSS borçlarının tamamını sileceğiz. Kişi başına düşen sağlık personeli sayısını kademeli olarak AB ülkeleri düzeyine çıkaracağız. Hekim ve sağlık personeli dağılımındaki bölgelerarası eşitsizlikleri gidereceğiz. Hastane ve doktor randevu telefonlarını ve sağlık kurumlarına erişim için kullanılan toplu taşıma hizmetlerini ücretsiz yapacağız. Kademeli sevk sistemini yeniden hayata geçirerek, vatandaşların sevk zinciri içerisinde istedikleri sağlık kuruluşu ve hekime gidebilmelerini sağlayacağız.” dedi.

Akın sonrasında Karşıyaka ve Tuzakçı mahallelerinde düzenlenen iftarlara katıldı. Hemşerileriyle birlikte iftar yaptı.

Akın daha sonra Gönen Tütüncü, Paşaçiftlik ve Buğdaylı mahallelerini ziyaret etti. Hemşerilerinin Mübarek Kadir Gecesi’ni kutladı.

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2018, 14:03
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER