Fazlıca İlk Okulu Tiyatro Eğitimi

Fazlıca İlk Okulu Tiyatro Eğitimi

Havran-Fazlıca mah.(Köy)ilkokulu nihayet özlemini duyduğu Tiyatro eğitim günlerine başladı.

23 Nisan 2024 gösterileri çerçevesinde bu sene okul faaliyetleri daha bir renkli geçecek,

Yönetmen Nilgün KARATAŞ, okulda kıvılcım ateşi yakılan İDA SPOR kuruluş iftar yemeğinde. Tanıştığı okul öğrencilerin çok zeki ve meraklı oluşunu gözlemlerken, yaptığı kısa eğitim programında öğrencilerin. Doğaçlama ve ezber kabiliyetlerini görünce, hemen onların adapte olabileceği Okulumuz ve Fazlı’ca halkımız konulu bir mini parodi hazırlayıp çalışma teksilerini okul müdürü Mustafa Selçuk’a teslim ederek çalışmalara başlattılar..

Nilgün Hanım Tiyatro hakkında öğrencilere yaptığı kısa bilgilendirmede, Tiyatro, Ahlak, Saygı, Özgüven, ve konuşma sanatının gelişiminde çok önemli rol oynar. Mimikleri ve ses tonumuzu kullanarak karşımızdaki insana anlatım sanatıdır.

Tiyatro ile ilgilenen Gençler, kötü alışkanlıkların, çirkinliklerin, kısacası toplumdan dışlanacak yanlışlıklar dünyasına adım atmazlar. Aslında hayatımızda bir tiyatro sahnesidir, hepimiz hayattaki rolümüzü bazen tercih etmesek bile yaşayarak oynarız ve yaşam bitince sahne terk edilir, perde kapanır ama dönüşü olmayan bir yolculuğa çıktığımız için geride güzel anılarla anılmak kadar hoş bir şey yoktur.

Tiyatro bence bir mutluluk tünelidir. Hiç kimseden bir beklentimiz olmadan çeşitli rolleri oynama tercihimizi kullanabiliriz. Böylece yaşam tecrübemiz artar. Gereksiz ve imkânsız beklentilerimizden kurtulmuş oluruz. Hayat ta zaten bir varmış, bir yokmuş değil midir? Anılar sonsuza kadar yaşar…

Yıllardır Haşmet Demirbil olarak Nilğün hanımı gözlemlerimde, Nilğün hanım tiyatroya âşık doğmuş.

Yaşam felsefesi haline gelmiş, Yönetmenlik, Oyun yazarlığı veya Oyuncu kimliği ile karşılaştığımda. duygularının ötesinde bir ses tonu,çoşkulu bakış ve kararlılık hissedersiniz.

Bir topluluk sohbetinde veya etkinlikte kıpır kıpırdır. Bir bir senorya yazma isteği, kısa repliklerle çoşup bir oyun benimsetme isteğini zor zapt ettiğini çok dikkat etmedende hissedebilirsiniz.

Kimbilir evine davet ettiği con dostlarına. çay, kahve ikramları yanı sıra sohbetlerinde birden çoşup Tiyatro oyunu sergilerse hiç şaşırmayın, Tiyatro sahnesi ile mesajlar vermeyi o kadar çok arzuluyor ki,o coşkularını paylaşan devamlı vefalı bir ekip sahibi olabilse,Belkide Kaz dağlarında dolaşmadığı köy halkı ve ilk okul kalmıyacak.mini şikeçler ile Yunusca sevgiyi,Doğaya sahip olma ve doğadan örnek alıntıları, inşanca paylaşımları yazmaya ve oynamaya hazır bir saatli bomba gibi. Pimi çekilmeye görsün……………………………………….

Haşmet Demirbil.

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER