Balıkesir’in doğal ve tarihi güzellikleriyle öne çıkan Havran ilçesinde karavan ve su sporları turizmini canlandıracak dev bir proje hayata geçiyor. Havran Su Sporları ve Karavan Kampı Merkezi, ilçeyi doğaseverlerin ve spor tutkunlarının yeni gözdesi olmak için hummalı çalışmalar sürüyor.
Çalışmaların yürütüldüğü 30 dönümlük alan, Havran Baraj Gölü’nün hemen kıyısında konumlanıyor. Alanda karavan konaklama alanları, su sporları için iskeleler ve antrenman parkurları yer alacak.
Havran'da Türkiye´nin tarihi, doğası, birçok zengin kültür mirası yanında doğal yaşantı ile de dünyada eşi benzeri olmayan bir turizm lokasyonu bulunuyor.
Başkan Ersoy: “Havran’ı turizmde marka haline getireceğiz”
Belediye Başkanı Emin Ersoy, beraberinde Havran Kaymakamı Muhammed Evlice ile çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.
Başkan Ersoy, “Havran’ın doğal güzelliklerini daha fazla insanla buluşturmak ve ilçemizi alternatif turizmde marka haline getirmek istiyoruz. Su Sporları ve Karavan Kampı Merkezi sadece bir turizm yatırımı değil, aynı zamanda gençlerimiz için sporun ve doğayla iç içe bir yaşamın kapılarını aralayacak. Proje tamamlandığında Havran, Türkiye’nin sayılı doğa turizmi merkezlerinden biri olacak.”
Tamamlanınca böyle olacak!
Doğayla iç içe, sürdürülebilir turizm anlayışıyla hazırlanan proje, sadece karavan severler için değil, doğa ve spor tutkunları için de cazibe merkezi haline gelecek olan alanda, Yelken, kano, kürek ve triatlon parkurları, Modern karavan alanları, doğayla uyumlu kamp çadır ve dinlenme yerleri yer alacak.
Yorumlar
Kalan Karakter: