- İHA BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR
- ŞEHİT GAZETECİ HASAN TAHSİN GAZETECİLİK YARIŞMASI SONUÇLANDI
- İZMİR GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN VE 2010 YILI ESERLERİNİN DEĞERLENDİRİLDİĞİ YARIŞMADA 9 DALDA 23 GAZETECİ ÖDÜL ALDI
- GEÇTİĞİMİZ MART AYINDA VEFAT EDEN YUSUF ZİYA YALÇIN ADINA BİR ÖDÜL
İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nden İHA'ya bir ödül daha. İHA Muhabiri Halil Karhan'ın çektiği görüntü, İGC'nin düzenlediği yarışmada Radyo-Tv Haber dalında ödüle layık görüldü. Geçtiğimiz Mart ayında vefat eden Türkiye Gazetesi İzmir Temsilcisi Yusuf Ziya Yalçın ödülünü de Habertürk Gazetesi Muhabiri Mehmet İnmez aldı.
Gazeteciler Cemiyetleri ve basın-yayın organlarının düzenlediği yarışmaların en eskilerinden biri olan Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik ve Gazetecilik Teşvik Yarışması sonuçlandı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen yarışmada 9 dalda 23 gazeteci ödül aldı. Ödül alanlar arasında İHA Muhabiri ve Kameramanı Halil Karahan da yer aldı.
Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik Yarışması'nın sonuçlarını açıklamak amacıyla İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, İGC yönetim kurulu üyeleri Aylin Suphandağlı, Medat Şenay, Sedat Yılmaz ve Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Atabek ile RTÜK
MERHUM YUSUF ZİYA YALÇIN ADINA ÖDÜL
Yarışmanın sonuçlarını açıklayan İGC Başkanı ve TGF Genel Başkanı Atilla Sertel, 2010 yılı eserlerinin değerlendirildiği yarışmaya her iki kategoride toplam 89 gazetecinin 111 eserle başvurduğunu belirterek, ön jüri ve büyük jürinin değerlendirmesinin ardından 9 dalda 23 gazetecinin ödül aldığını söyledi. Yarışmaya katılan tüm gazetecilere ve jüri üyelerine teşekkür ettiğini belirten Sertel, şunları söyledi, 2010 yılı eserlerinin değerlendirildiği sarı basın kartı taşıyan İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyelerinin başvurabildiği Hasan Tahsin Gazetecilik Yarışması'na 9 dalda 49 kişi 63 eserle başvurdu. Büyük Jüri'nin yaptığı değerlendirme sonucunda 9 dalda 11 gazeteci ödül aldı. Sarı basın kartı şartı aranmayan ve genç gazetecileri özendirmek adına yapılan Hasan Tahsin Gazetecilik Teşvik Yarışması'na ise 8 dalda 40 kişi 48 eserle katıldı. Büyük Jüri'nin bu eserler arasında yaptığı değerlendirme sonucunda 8 dalda 12 gazeteci ödül aldı. Yarışmanın bazı dallarındaki ödüllere her yıl olduğu gibi bu yıl da son dönemde hayatlarını kaybeden İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyeleri Dinçer Sezgin, Sezai Güven, Kemal Moralı, Bekir Sami Yeral, Yusuf Ziya Yalçın ve Melih Yalman'ın isimleri verildi
Sertel, yarışmanın ödül töreninin Türk ve İzmir basını için çok önemli ve anlamlı bir gün olan 15 Mayıs Hasan Tahsin'i Anma Gününde gerçekleştirileceğini de sözlerine ekledi. 14 kişiden oluşan yarışma Büyük Jürisi'nde;
ŞEHİT GAZETECİ HASAN TAHSİN GAZETECİLİK YARIŞMASI ÖDÜL KAZANANLAR
Haber Dalı: Merhum Sezai Güven Ödülünü 'Çocuklar Sabıkalı Şoföre Emanet haberi ile Habertürk Gazetesi'nden Neşet Dişkaya kazandı.
Güncel Yazılar Dalı: Merhum Melih Yalman Ödülünü, 'Kocabaş Çayı Ağlıyor' yazısı ile Haberhurriyeti.com internet sitesinden İbrahim Irmak kazandı. Bu kategoride Jüri Özel Ödülü'nü 'İzmir'de Tarihe Kaygı' yazısı ile Kentyasam.com'dan Alahattin Gürırmak kazandı.
Araştırma İnceleme Dalı: Merhum Dinçer Sezgin Ödülünü 'Çocukluğuimun Alsancak'ı' isimli araştırmasıyla Yenigün Gazetesi'nden Tayyar Özdemir kazandı.
Röportaj Dalı: 'O Katili Ben de Arayağım' başlıklı röportajı ile Habertürk Gazetesi'nden Ceyhan Torlak kazandı.
Fotoğraf Dalı: 'Tarlaya Değil Okula' isimli fotoğrafı ile Yeni Asır Gazetesi'nden Erdal Çarboğa kazandı.
Sayfa Düzeni Dalı: Yeni Asır Gazetesi'nden Ayhan Mengüloğlu 'Pazar İlavesi - 28 Kasım 2010 tarihinde yayınlanan sayfa ile ödüle layık görüldü.
Spor Haberi Dalı: 'Türküz, Milliyiz, Açız' haberi ile Yeni Asır Gazetesi'nden Şerafettin Çıracı kazandı. Bu dalda Jüri Özel Ödülü'nü ile 'Bu mu Spora Hizmet' başlıklı haberi ile Yenigün Gazetesi'nden Süleyman Alasya kazandı.
Radyo-TV Haber Dalı: İhlas Haber Ajansı'ndan Halil Karahan, 'Isırıklı Müdahale' isimli görüntüsü ile ödüle layık görüldü.
Radyo-TV Program Dalı: Merhum Bekir Sami Yeral Ödülü'nü TRT'den Mehmet Türkoğlu, Evvel Zaman Yolcuları isimli eseri ile kazandı.
ŞEHİT GAZETECİ HASAN TAHSİN GAZETECİLİK TEŞVİK YARIŞMASINDA ÖDÜL KAZANANLAR
Haber Dalı: Merhum Yusuf Ziya Yalçın Ödülü'nü Habertürk Gazetesi'nden Mehmet İnmez 'İnanılmaz Eziyet' haberi ile kazandı.
Araştırma İnceleme Dalı:
Röportaj Dalı: 'Sanık Kokulu Kadın: Sabiha Tansuğ' isimli eseri ile Kentyasam.com'dan Saadet Erciyas kazandı.
Fotoğraf Dalı: Habertürk Gazetesi'nden Abdullah Çelebi 'Böyle Giderse Yandı Karşıyaka' isimli fotoğrafı ile kazandı. Bu dalda
Sayfa Düzeni Dalı: Sabah Gazetesi'nden Ali Osman Taş 26 Şubat 2010 tarihinde yayınlanan sayfa ile ödüle layık görüldü.
Spor Haberi Dalı: Habertürk Gazetesi'nden Yağız Deniz Biricik, '11 yıldır topa değmedi, Altay'a transfer oldu' haberi ile ödül kazandı. Dogan Haber Ajansı'ndan Ergin Karataş Son Gölü Azraile' isimli eseri ile Jüri Özel Ödülü kazandı.
Radyo-TV Haber Dalı: Merhum Kemal Moralı ödülü'nü TRT'den 'Erken Yaşta Gebelik' eseri ile Deniz Dünyaoğulları Hünler ve Kanal 35 Televizyonu'ndan 'Hayalet Okullar' eseri ile Umut Akkoyun ve Mürşit Uzunoğlu bu dalda birinciliği paylaştılar.
Radyo-TV Program Dalı: Kanal 35 Televizyonu'ndan Pelin Büker Kalkçı, Engelsizler ile ödüle layık görüldü.
Yorumlar
Kalan Karakter: