Ata’dan “Sol”cu

Ata’dan “Sol”cu

CHP İzmir 2.Bölge Milletvekili Şafak Sol, geliştirdiği projeler kadar soyadıyla da dikkat çekiyor. Seçim çalışmaları sırasında ”Doğuştan Sol’cu” esprileriyle de karşılan Sol soyadının hikayesini anlattı.

Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka İzmir 2. Bölge Milletvekili A. Adayı Sol’ İş yaşamındaki başarısını dedesinin girişimci ruhuna borçlu olduğunu söyledi.

Sol,Türkiye’ de ve sınır ülkelere Tuz ticareti yaparak memleketin sayılı iş adamlarından biri olmayı başaran dedesi Mustafa Kemal Atatürk ile sık görüşen ve zamanla iyi anlaşan iki dost olduklarını söyledi.

Şafak Sol’ Dedem soyadı kanunun kabulü ile birlikte memlekette, herkesin yasal olarak soyadı almalarını sağlamak için çok çalışmış. Atatürk ile bu yüzden bazen seyahatlere o da gidermiş.

İnsanlar soyadı kanununun çıkmasından hiç hoşnut kalmamışlar. “Bizi kimse tanımayacak! diye düşündükleri için ikna edilmeleri çok güç olmuş.  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk” bir akşam herkes dağıldıktan sonra;

Dedeme:

- Haydi, sıra sen de’ demiş.

-Soyadın ne olsun?

O an aniden sorulan bu soru karşısında hiç de hazırlıklı olmayan dedem de telaşa kapılmış. Aklına hiç bir şey gelmemiş ama:

-Paşam siz söyleyin, siz ne derseniz o olsun demiş.

Bunu duyan Mustafa Kemal Atatürk; Düşünmüş…

-Haydi söyle:

-Sağ mı Sol mu?

Dedem hiç düşünmeden sol elini yumruk yapmış, “Sol” paşam diyerek kolunu havaya kaldırmış. “dedi

Sol, açıklamasında Mustafa Kemal Atatürk’ün ”Cumhuriyetimizin dayanağı Türk topluluğudur. Bu toplulukların fertleri ne kadar Türk kültürü ile dolu olursa, o topluluğa dayalı cumhuriyeti de o kadar kuvvetli olur ”sözünü hatırlattı.

“BEN CUMHURİYET KADINIYIM”

Seçim çalışmalarını hız kesmeden sürdüren CHP İzmir 2.Bölge Milletvekili A.Adayı Şafak Sol”

Ben bir Cumhuriyet kadınıyım. Cumhuriyet Türkiye’sine açtım gözlerimi, Cumhuriyetle büyüdüm, Cumhuriyetle yoğruldum! “ Cumhuriyet bir erdemdir “ diyen Atamın hedeflediği “fikri hür, vicdanı hür “ neslin temsilcisiyim…  Atatürk’ün verdiği haklarla eğitildim, değer gördüm. Özgür irademle seçtim, şimdi seçilmeye talibim ”dedi.

Sol” Kadınların siyasi katılımının önemine rağmen eşit ve nitelikli temsilden bahsetmek mümkün değildir. Bunun temel sebebi kadınların önünde bir dizi engelin var olmasıdır ”diye konuştu

Sol, “Türkiye Kadın Kooperatiflerinin ‘CHP kadın kooperatifleri kalkınma programı’ ışığında, on binlerce kadının ticari ilişkilerine sunacağı ücretsiz erişim imkânı ile kültürel barışı ve farklı satış kanallarının yolunu açacak. Doğu ile Batının yollarını, Doğu ve Batının kadınlarını buluşturacak. Hem doğu hem de batı kültürüne hâkim bir Cumhuriyet Kadını olarak “Türkiye Kadın Kooperatifleri farklı bakış açısı ile bizden sonra gelecek nesillere alternatif geçim kaynakları üretmek için ayakları yere basan, sürdürülebilir bir mirastır. Yoklukla mücadelenin en önemli araçlarından olan kadın kooperatiflerinin ve kadınların ekonomik ve sosyal yaşama katılımını sağlamak için “Türkiye Kadın Kooperatifleri’ hayata geçirildi,” şeklinde konuştu

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER