Atatürk'ün evrenselliği adlı söyleşi

Atatürk'ün evrenselliği adlı söyleşi

"19 MAYIS 1919’la başlayan TÜRK DEVRİMİ ve ATATÜRK’ün EVRENSELLİĞİ"

Rodos, İstanköy ve Onikiada Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği(ROİSDER) Başkanı Prof.Dr. Mustafa Kaymakçı 20 Mayıs 2024 saat 14.00’de Karşıyaka Sancar Maruflu Sivil Toplum Yerleşkesi’nde, "19 MAYIS 1919’la başlayan TÜRK DEVRİMİ ve ATATÜRK’ün EVRENSELLİĞİ" adlı bir söyleşi yapacaktır.

Konferans, Ege Bölgesi Simavlılar Sosyal Dayanışma Derneği’ ile ortaklaş düzenlenmektedir.

Konferans ile ilgili bir açıklama yapan Kaymakçı:  “Neden 19 Mayıs 1919’da Başlayan Türk Kurtuluş Savaşı   Anti-Emperyalist Bir Savaş ve Türkiye Cumhuriyeti Çağdaş Bir Devlet  Olarak  Evrenseldir?” konusu işleyecek ve 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal (Atatürk) Paşa’nın Samsun’a çıkmasıyla  Birinci Paylaşım(Dünya) Savaşı sonrasında çökmekte olan Osmanlı Devleti’nin yerine yeni bir Türk Devleti’nin   “Kurtuluş” yolunu açıldığını ve  “Kurtuluşu” örgütlemek için  sırasıyla Amasya Bildirgesi’nin  yayınlandığını, Erzurum ve Sivas Kongrelerinin  yapıldığını ve Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin toplandığını anlatacaktır.

Kaymakçı konferansında,19 Mayıs 1919 ile başlayan sürecin sonunda  Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaş bir devlet olarak kurulmasıyla sömürülmüş/sömürülmekte olan mazlum milletlere örnek olduğuna ilişkin belgeleri sunacaktır.

Konferansa çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımı beklenmektedir.

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER