Karesi'de Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı

Karesi Belediye Meclisi Belediye Başkanı Mesut Akıbıyık'ın başkanlığında ilk toplantısını yaptı. Toplantıda meclis ve ihtisas komisyonu üyeleri tespit edidi.

Karesi'de Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı

Karesi Belediye Başkanı Mesut Akıbıyık, "Meclis üyelerimizle birlikte 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısını gerçekleştirdik. Encümenlerimizi ve komisyonlarımızı seçtik.

Yeni seçilen Belediye Meclis Üyelerimiz ile birlikte ortak paydamız olan Karesimizin gelişimi ve değişimi için uyum içinde çalışacağız.Tüm Meclis Üyelerimize görevlerinde başarılar diliyor, toplantıda alınan kararların Karesimize hayırlı olmasını diliyorum."dedi.

Karesi Belediye Başkanı Mesut Akıbıyık'ın başkanlığında yapılan toplantıdaki oylamada, Meclis Birinci Başkanvekili Volkan Altınöz olurken, İkinci Başkanvekili Cenk Özgür Akgün olarak seçildi. Belediye Encümenliği görevine Tuncay Irmak, Sevinç Baykan Özden, Kemal Halulu seçildi. Meclis Birinci Başkanvekilliğine Volkan Altınöz, İkinci Başkanvekilliğine ise cenk Özgür Akgün’ün seçildiği Karesi Belediye Meclisinde Meclis Katip Üyeliklerine de Ayşe Pınar Yahşi ve Ahmet Berk Özerk getirildi.

İhtisas komisyonları belirlendi

Belediye Meclisi’nin yönetim kadrosunun belirlenmesinin ardından Meclis Üyeleri arasından çalışma komisyonları belirlendi.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu: Cenk Özgür Akgün, Ahmet Berk Özerk, Volkan Altınöz, Yasin Sağay ve Mehmet Ay.

Plan ve Bütçe Komisyonu: Recep Ceylangöz, Oğuz Savaş, Öznur Alaca Yorulmaz, Ahmet Sakbaş, Muhiddin Diker.

Tarife Komisyonu: Kasım Ateş, Nail Karabacakoğlu, Mehmet Tekin, Rifat Köybaşıoğlu, Meral Cengiz.

Çevre Tarım Hayvancılık ve Kırsal Alan Komisyonu: Aslıhan Biçki, Hüseyin Enez, Veysel Çağlar, Nevzat Güneş, Nevin Küçük.

Temel Haklar ve Hukuk Komisyonu: Nail Karabacakoğlu, Recep Ceylangöz, Mertcan Çakır, Mehmet Ay, Sebahattin Göktuğ Şeremetli.

Aile Kadın ve Engelliler Komisyonu: Ayşe Pınar Yahşi, Aslıhan Biçki, Öznur Alaca Yorulmaz, Meral Cengiz, Nevin Küçük.

Kültür Sanat ve Sosyal Etkinlikler Komisyonu: Sevinç Baykan Özden, Oğuz Savaş, Mertcan Çakıcı, Nevzat Güneş, Cenk Damla.

AB ve Dış İlişkiler Komisyonu: Tuncay Irmak, Kemal Halulu, Volkan Altınöz, Bedri Kurtoğlu, Ahmet Sakbaş.

Doğal Afetler ve Yardım Komisyonu: Kasım Ateş, Cenk Özgür, Veysel Çağlar, Cenk Damla, Bedri Kurtoğlu.

İhtisas Komisyonlarına yapılan seçimlerin ardından ise Karesi Belediyesinin üye bulunduğu birliklere seçimler gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Mesut Akbıyık’ın doğal üye olarak yer aldığı Marmara Belediyeler Birliği’ne Mehmet Tekin, Türk Dünyası Belediyeler Birlği’ne Sevinç Baykan Özden ve Öznur Alaca Yorulmaz, Tarihi Kentler Birliği’ne Kasım Ateş, Sağlıklı Kentler Birliği’ne Ayşe Pınar Yahşi ve Aslıhan Biçki, Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği’ne Tuncay Irmak, Veysel Çağlar ve Hüseyin Enez, İDA-Madra Turizm Altyapı Hizmetleri Belediyeler Birliği’ne Mertcan Çakır, Oğuz Savaş ve Nail Karabacakoğlu seçildi.

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2024, 19:06

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER