Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Çamoba Köyünde 3 ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik hizmet veren Çamoba İlköğretim Okulu’na ana sınıfı yapılması için kolları sıvayan Kaymakam Nihat Nalbant, Özel İdare Müdürü Sadettin Gezer ile birlikte yine uzun soluklu çalışmalara yelken açtı.
Ayvalık’a bağlı Çamoba köyünün ilköğretim okulu öğrencilerinin taşımalı sistemle çevre köylerdeki okullarda eğitim görmesi ve söz konusu okulda sadece 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin eğitim gördüğünü kaydeden Kaymakam Nalbant, “Okul öncesi eğitimin öneminin bilinciyle hareket ederek, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bu şirin köy okulumuzda bir de ana sınıfı yapılması öngörüldü. Bizde kısıtlı kaynak aktarımına rağmen devletimiz tarafından çıkarılan parayla nu köy okulumuzda ana sınıfının yapılmasına çalışıyoruz. Bunun dışında okulun WC’leri neredeyse kullanılmaz haldeydi. Kaymakamlığımızın da kaynaklarını zorlayarak bu okulumuzda eğitim görecek minik öğrencilerimize hijyen WC’ler yaptırıyoruz. Hatta bu okulda eğitim verecek olan öğretmen için de bir lojman inşaatına başlayarak, okulda görev yapacak öğretmenin ev kirası vermemesini sağlayarak, okulu kendi evimiymiş gibi görebilmesini bununla birlikte okulumuza sahip çıkmasını amaçlıyoruz” diye konuştu.
1160 metrekarelik alanda yapılan çalışmalarla kalorifer sisteminin kurulacağı, idare binasının da yapılacağı Çamoba İlköğretim Okulunda okumak isteyip de okuyamayan yada taşımalı sistemle çevre köylere gidemeyen ilköğretim çağında ki öğrencilerin eğitim görmesinin amaçlandığı kaydedildi.
YİNE AYNI İKİLİ YİNE AYNI ÖZVERİ
Öte yandan, eski bir öğretmen olan Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant ile ilçede okul yapımlarının cefakar emekçilerinden biri olarak nitelendirilen Özel İdare Müdürü Sadettin Gezen’in geçtiğimiz yıl 15 Eylül İlköğretim Okulu inşaatında olduğu gibi çok büyük bir özveriyi Çamoba İlköğretim Okulu için de harcaması köylü öğrenci velileri tarafından takdirle karşılandığı gözlendi.
KAYMAKAM NALBANT KÖY OKULLARINA EL ATTI
Yayınlanma :
31.05.2011 21:49
Güncelleme :
31.05.2011 21:49


Haberimiz ile ilgili ayrıntılı fotoğraflara aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz:
- Facebook: Körfezde Haber
- Facebook: Balıkesir Körfezde Haber
- Facebook Grubu: Körfezde Haber
- Twitter: Körfezde Haber
- Instagram: Körfezde Haber
- Facebook: Körfezde Haber Ajansı
- YouTube: Körfezde Haber TR
Balıkesir'in haberde buluştuğu ortak nokta.
Körfezde Haber - Balıkesir'in En Çok Okunan Tek Haber Sitesi
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: