Balıkesir'de "Ömer Seyfettin" Paneli

Balıkesir'de "Ömer Seyfettin" Paneli

"Şehrime ve Kültürüme Sahip Çıkıyorum Projesi" ile Balıkesir’in yetiştirdiği önemli şahsiyetlerin gençlere tanıtılması amacıyla Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile "Ömer Seyfettin Paneli" düzenlendi.
Vali İsmail Ustaoğlu'nun ve İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı'nın katılımıyla gerçekleştirilen "Ömer Seyfettin Paneli" saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.
Panelde, Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertan Örgen, Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salim Çonoğlu, Gönen Mirciler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Salim Nizam ve Altıeylül Bilim ve Sanat Merkezi Türkçe Öğretmeni Volkan Aydın katılımcı olarak yer aldı. Panelin moderatörlüğünü ise Necatibey Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saadet Maltepe üstlendi.
Panelde, Türk edebiyatının önemli isimlerinden Ömer Seyfettin'in hayatı, eserleri ve edebi kişiliği detaylı bir şekilde ele alındı. Konuşmacılar, Seyfettin'in Türk hikayeciliğine olan katkılarını, milli edebiyata yaptığı hizmetleri ve eserlerinde işlediği temaları gençlere aktardı. Özellikle gençlerin, bu tür etkinlikler sayesinde edebiyat ve tarih bilincinin artırılması ve kendi kültürel değerlerine sahip çıkmaları hedeflendi. Panelde yapılan sunumlar ve tartışmalar, katılımcılara Ömer Seyfettin'in sadece bir yazar değil, aynı zamanda milli kimliğin önemli bir temsilcisi olduğu gerçeğini de hatırlattı.
Yazarın Türk hikayeciliğine olan katkıları, milliyetçi düşünceleri ve Türk dilini sadeleştirme çabalarının da ele alındığı panelde yazarın eserlerindeki dilin sadeliği ve akıcılığı üzerine konuşuldu. Panelin sonunda, panelistlere ve moderatöre katılımcıların bilgi ve deneyimlerini paylaşarak, Ömer Seyfettin'in edebi mirasına katkıda bulunmalarını onurlandırmak amacıyla teşekkür plaketleri takdim edildi.
Balıkesir Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortak çalışması olan panelde emeği geçen herkese teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, “ ‘Ömer Seyfettin Paneli’ şehrimizin yetiştirdiği önemli şahsiyet olan Ömer Seyfettin gibi kıymetli bir değerin, gençlerimiz tarafından tanınması ve farklı yönleri ile ele alınması açısından büyük önem taşımaktadır. Milli kültürün ve değerli şahsiyetlerin gençler tarafından tanınmasını sağlamak adına bu amaca hizmet eden başarılı bir etkinlik olarak, gençlerimizin kültürel ve edebi anlamda daha bilinçli bireyler halinde yetişmelerine katkıda bulunmaktadır.” ifadelerini kullandı.

(Bekir Terzioğlu)

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2024, 12:54

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER