Onur Akay’dan Tayyar Işıksaçan’a 100 bin TL’lik tazminat davası!

Onur Akay’dan Tayyar Işıksaçan’a 100 bin TL’lik tazminat davası!

Ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, YouTube'da yayınlanan Al Sana Haber isimli magazin programının yorumcularından magazinci Tayyar Işıksaçan’a, 100 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı.

Magazinci Tayyar Işıksaçan, “Al Sana Haber” isimli YouTube Kanalı’nın 11.08.2022 tarihli canlı yayını sırasında, ses sanatçısı ve yazar Onur Akay hakkında ilginç açıklamalarda bulunmuştu. Işıksaçan’ın canlı yayında, "Onur Akay isimli 3. sınıf pavyon sanatçısına söylüyorum", "Bak pavyon şarkıcısını da aşağılamak için söylüyorum", "O ceketin düğmesini o yalaka ağzınla sana yedireceğim", "Sen bundan sonra o 1.60'ı geçmeyen boyunun ölçüsünü bilmezsen eğer sana harbiden boy ölçüsü göstereceğim", "Senin aklını almam gerekiyor benim", "Yemin ediyorum ellerini kırarım" gibi ithamları dikkat çekmişti.

HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATTI!

Dava dilekçesinde canlı yayında küçük düşürüldüğünü, mesleğiyle alay edildiğini ve saygınlığının zarara uğradığını ifade eden Onur Akay, avukatı Hilmiye Arslan Tan aracılığı ile 16.09.2022 tarihinde İstanbul 35. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu ve Tayyar Işıksaçan’a hakaret ve tehdit nedeniyle 100 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı.

“SÖZLÜ ŞİDDETİ KINIYORUZ”

Akay’ın avukatı Tan, basına yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı:

“Gazeteci olarak tanınan Tayyar Işıksaçan, “Al Sana Haber” isimli YouTube Kanalı’nın 11.08.2022 tarihli canlı yayını sırasında, Türk sanat müziği ses sanatçısı ve yazar olarak tanınan müvekkilim Onur Akay hakkında asılsız ithamlarda bulunmuş, müvekkilime yönelik hakaret ve tehdit içerikli söylemler sarf etmiştir. Öncelikle bu şekilde müvekkilimi hedef alan sözlü şiddeti kınıyoruz. Kişiye kişiliğini veren bütün değerler kişilik hakkı kapsamında olup, kişilik hakları; kişinin toplum içerisindeki saygınlığını belirleyen ve bu nedenle devredilemeyen, vazgeçilmeyen, sahibine sıkı sıkıya bağlı temel haklardan birisidir. Kişisel değerler ile korunan temel menfaat kişinin onur, şeref ve saygınlığıdır. Günümüzde şeref ve haysiyetin ihlaline ilişkin örnekler sıklıkla somut olayda da olduğu gibi sosyal medyada meydana gelmektedir. Tayyar Işıksaçan, anılan eylemleri ile müvekkilime karşı sözlü saldırıda bulunmuştur. Bu durum doğrudan müvekkilimi, ailesini ve müvekkilimi sevenleri etkilemektedir. Zira müvekkilim mensup olduğu camia bakımından oldukça göz önünde bulunan ve mesleğini layıkıyla icra eden bir kişidir. Özellikle sosyal medya aracılığıyla yapılan saldırı niteliğindeki davranışlar hiçbir toplum tarafından kabul görmemiş olup saldırıların hedefindeki kişi açısından olumsuz sonuçlara sebebiyet vermektedir. Zira sarf edilen sözler, müvekkilimin beden bütünlüğünü bozmakta, mesleki itibarını zedelemektedir. Tayyar Işıksaçan tarafından yapılan tehdit ve hakaret içerikli sözlü saldırılara karşılık, tarafımızca Tayyar Işıksaçan aleyhine 100.000.00 TL talepli manevi tazminat davası ikame edilmiş olup, bu sürecin titizlikle takibini sağlayacağımızı, toplumda arkası kesilmeyen gerek sözlü gerek fiziksel şiddete karşı her zaman aynı tavrı sergileyeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2022, 13:50

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER